2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Felterjesztés MEFS Aranyplakett kitüntetésre

Felterjesztés MEFS Aranyplakett kitüntetésre

A Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS) ünnepélyes közgyűlésén Aranyplakett díjjal tüntette ki Boda Pétert a Miskolci Egyetem Sportközpont igazgatóját, egyben a Miskolci Egyetemi Atlétikai és Futball Club alelnökét, az egyetemi szabadidősport fejlesztésében végzett immáron több mint másfél évtizedes tevékenységéért.

A díjat Dr. Tóth Miklós, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke, egyben a MOB diák- és főiskolai-egyetemi szakmai tagozatának az elnöke adta át.

Boda Péter mellett Aranyplakettet kapott Fábián László olimpiai, világ és Európa-bajnok öttusázó, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) sportigazgatója, Győrfi János, a Testnevelési Egyetem stratégiai főtanácsadója, a MOB korábbi osztályvezetője, Lévai Béla, az Óbudai Egyetem Sportirodájának vezetője, valamint Szabari János, a Budapesti Egyetemi Atlétikai Club kosárlabda szakosztályának vezetője.

  Boda Péter

Egyetemi sportban betöltött tisztségek:

Miskolci Egyetem Sportközpont igazgatója: 2014-től
Miskolci Egyetem Sportlétesítmények vezetője: 2010-2014
Miskolci Egyetemi Atlétikai és Futball Club alelnöke: 2012-től
Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség Szabadidősport Bizottságának tagja: 2012-től
Miskolci Egyetem Hallgatói Önkormányzat sportügyekért felelős alelnöke: 2002-2006
Miskolci Egyetem Diáksport tagja: 1999-2006

Sportszervezői, sportvezetői tevékenység az egyetemi sportban:

Tanulmányait a Miskolci Egyetemen végezte, 2003-ban a Közgazdaságtudományi Kar marketing szakirányán szerezte meg diplomáját. Diplomamunkáját az egyetemi sportrendezvények marketingjéből, szponzorok egyetemi sportba történő bevonásáról írta.

Már egyetemi évei alatt, a Miskolci Egyetem Diáksportkörének tagjaként és az intézmény hallgatói önkormányzata sportügyekért felelős alelnökeként sokat tett a Miskolci Egyetem sportéletének fejlesztésért. Első fontosabb eredménye a kispályás labdarúgás felélesztése, 64 csapatos tavaszi és őszi intézményi kispályás labdarúgó tornák rendszeresítése.

1999-től valamennyi megrendezett Szarvasűzők országos egyetemi – főiskolai váltófutóverseny szervezésében részt vett. 2001-ben kitalálta és azóta évente megszervezi a Miskolci Egyetemi Sportnapot –  voltak olyan alkalmak, amikor a résztvevők létszáma meghaladta a 3500 főt. 2006-2011 között minden évben a Miskolci Egyetem volt a házigazdája az Universitas Országos Bajnokság Döntőjének, amelynek az egyik főszervezője volt.

2008-tól a Miskolci Egyetem sportszervezeti egységének (2015-ig Sportlétesítmények, 2015-től Sportközpont) munkatársa, 2010-től vezetője. A Miskolci Egyetem 2009-ben elfogadott sportkoncepciójának kidolgozását, bevezetését és megvalósítását koordinálta. Irányítása alatt került sor a Körcsarnok részleges felújítására (sportburkolat csere, öltőző felújítás, palánkcsere, modern eredményjelző beszerelése). Támogatásával 2012-ben megújult a MEAFC, az egyesület munkájában azóta is alelnökként vesz részt.  A „Sport a Miskolci Egyetemen, hallgatói szolgáltatások fejlesztése a sport területén” Támop program projektvezetője.

A Miskolci Egyetem sportvezetőjeként támogatja a Sportpont Programot, segíti népszerűsítését a hallgatók körében. A SportPont Programba regisztrált hallgatók tekintetében és a regisztrált hallgatók által gyűjtött sportpontok tekintetében a Miskolci Egyetem 2014-ben a második helyen végzett az intézményi rangsorban.

Összességében elmondható, hogy elévülhetetlen érdemeket szerzett a Miskolci Egyetem sportéletének fejlesztésében, a sportszolgáltatások bővítésében, illetve abban, hogy a Miskolci Egyetem alkalmassá válhatott a 2016-os Tájfutó Egyetemi VB és a 2017-es Kosárlabda Egyetemi EB megrendezésére.

Fotó: Az első képen balról jobbra: Dr. Tóth Miklós MOB alelnök, Boda Péter Miskolci Egyetem Sportközpont igazgató, Dr. Székely Mózes MEFS főtitkár

Második: valamennyi kitüntetettel (életműdíj, aranyplakett, hallgatói díj) készített csoportkép.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek