2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • INTERDISZCIPLINÁRIS KUTATÓI TEAMEKET HOZ LÉTRE A MISKOLCI EGYETEM

INTERDISZCIPLINÁRIS KUTATÓI TEAMEKET HOZ LÉTRE A MISKOLCI EGYETEM

Az észak-magyarországi régió gazdasági versenyképességének fokozását célozza a Miskolci Egyetem újabb európai uniós projektje, melynek keretében az intézmény interdiszciplináris kutatói teameket hoz létre stratégia szempontból kiemelt területeken. A csaknem 300 milliós összértékű projekt nyitókonferenciáját 2015. június 19-én rendezték meg a Miskolci Egyetemen.

Az észak-magyarországi régió gazdasági versenyképességének növelése nem képzelhető el a nemzetközi kapcsolatrendszer hatékony fejlesztése nélkül. Ennek érdekében a Miskolci Egyetem a régió vezető felsőoktatási intézményeként hét karának részvételével öt interdiszciplináris kutatói teamet és egy európai pályázatokat előkészítő operatív munkacsoportot (Horizont 2020) hoz létre. A kutatócsoportok közös feladata a nemzetközi kutatói hálózat bővítése, pályázatok előkészítése. A projekt során a nemzetközi kutatás-fejlesztési programokban való hatékony részvétel a legfontosabb cél.
A projekt három alappillére a humán erőforrás fejlesztése, a pályázatokhoz szükséges szolgáltatások biztosítása, illetve a kutatási és az innovációs együttműködések kialakítása, valamint a kutatói teamek hosszú távú fenntarthatóságának biztosítása. A projekt megvalósításában mintegy 130 fő vesz részt: a Miskolci Egyetem hét karának oktatói, kutatói, doktoranduszai és hallgatói.
A projekt eredményeként a nemzetközi kutatás-fejlesztési programok szereplőivel való együttműködésre építve növekedni fog a Miskolci Egyetem kutatás-fejlesztési és innovációs potenciálja. Az intézmény a Kiválósági Központok piacképes kutatási eredményeinek segítségével növeli szerepét a nemzetközi tudományos közéletben, és ezáltal javítja az észak-magyarországi régió vonzerejét a gazdasági élet szereplői számára.

A projekt adatai:
A projekt neve: „Interdiszciplináris kutatói teamek létrehozása és felkészítése a nemzetközi programokban való részvételre a Miskolci Egyetem stratégiai kutatási területein” (TÁMOP-4.2.2.D-15/1/KONV-2015-0017 projekt)
Szakmai vezető: Prof. Dr. Gácsi Zoltán
Projektmenedzser: Dr. Bányainé dr. Tóth Ágota
Pénzügyi vezető: Batta Beatrix
Projekt teljes költsége: 295.429.050,- Ft
Támogatás mértéke: 100%
A projekt időtartama: 2015. április 1. – 2015. november 30.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek