2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
A rendőrök mellett kínálta a petárdákat

A rendőrök mellett kínálta a petárdákat

A rendőrök mellett kínálta a petárdákatAz év végi ellenőrzések során szinte naponta foglalnak le a rendőrök kisebb mennyiségű kereskedelmi forgalomba nem hozható petárdákat. A minap azonban egy férfitól több ezer tiltott terméket vettek el a miskolci Búza téren a járőrök.

 

 

/Illusztráció www.pyromaster.extra.hu/

 

A petárdákat fennhangon árusító 50 éves miskolci férfit az sem zavarta, hogy látta a járőröket. Nyilván fel akarta hívni magára a figyelmet, ez végül is sikerült, hiszen a rendőrök is meghallották a veszélyes tűzijátékot árusító férfi vásárlásra buzdító hangját.

A rendőri intézkedés alá vont árusnál majd 3000 darab petárda és más engedély nélkül árusított pirotechnikai termék volt. A Miskolci Rendőrkapitányságra előállított férfivel szemben szabálysértési eljárás indult.

 

Információs háttér:

Magyarországon semmilyen petárdát nem szabad birtokolni, és felhasználni! A szabálysértési eljárás eredményeként az engedély nélküli birtoklás akár ötvenezer forintig, míg a felhasználás százezer forintig terjedő pénzbírsággal is sújtható.

 

A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK: Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…