2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
VIRSLIKÉSZÍTÉS

VIRSLIKÉSZÍTÉS

VIRSLIKÉSZÍTÉSAz Újév első óráiban mintegy 300 tonna virsli fogy országszerte. Virslit készíthetnek marhából, sertésből és szárnyasból egyaránt.

Ez volt és ez lett belőle.Ha érdekli önöket, hogy hogyan is készül a virsli, tartsanak velünk.Virslit egyaránt készítenek marhából, sertésből és szárnyasokból. Elkészítési módjukban nagy különbség nincs. Ízükben viszont, a virsli rajongók szerint, annál több.Miután az állatokat levágták és félig feldolgozták az alapanyagokat a húsüzembe szállítják.

És kezdetét veszi a virsli születése.

N.: Miután a húst és a szalonnát szétbontották, szortírozták, az alapanyagokat, a sertéshúst, a marhahúst és a szalonnát összedolgozzák. Majd jöhet az ízesítés, a fűszerekkel. Ezután jéggel hígítják és nem vízzel, mert a virsli állaga így jobb lesz, és ez azt is meggátolja, hogy keverés közben elégjen az alapanyag, ugyanis az felforrósodna, ha nem lenne benne jég. Egy speciáis gép segítségével 10-15 percig keverik, aminek eredményeként létrejön ez a massza. És következhet az utolsó lépés: a juhbélbe töltés. Így a virsli a már vásárlók által is jól ismert formát ölt. De nem minden virsli készül húsból. Van olyan, amibe különböző táplálékkiegészítőket tesznek.

N.: Miután a virsli elnyerte a mindenki által jól ismert alakját, elszállítják füstölni és főzni. Ez körülbelül egy órát vesz igénybe. Ha kellően megfőtt, kiveszik és zuhanyok segítségével lehűtik.

Ezután már csak csomagolni kell.

Virsli főzési tanácsok :

A virslifőzés elengedhetetlen kelléke a víz, na és a virsli. Ezt eddig is tudtuk. De van-e valami fortélya az elkészítésének?

Mindenképpen forró vízbe tegyük, és egy-két percig főzzük. Mivel ezután a virsli szétdurran, és nem lesz olyan jó az íze. De a virslinek nem csak főtt formája létezik. Egy kis fantáziával változatos és még ízletesebb szilveszteri csemege készíthető belőle.Én elsősorban azt ajánlom, hogy grillezzük a virslit, majd szalonnával és sajttal tűzdeljük meg, és így süssük meg. Ez egy nagyon finom étel.

Azt tanácsoljuk, hogy Szilveszterre, ha tehetik csak sertés vagy marhahúsból készült virslit egyenek, mert a babona szerint, ha valaki éjfél után, illetve Újév napján baromfiból készültet fogyaszt, elszáll a szerencséje, mint a madár.

– freepress.eu-


 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…