2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Befolyással üzérkedés a MISEK-ben?

Az Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség tájékoztatása alapján a MISEK intézményeiben befolyással való üzérkedés bűncselekményének gyanújával vádemelést indítottak. A Jobbik a korrupció minden formáját elfogadhatatlannak tartja, legfőképp, ha a kiszolgáltatott, beteg emberek szenvedésével élnek vissza, hangzott el a Jobbik pénteki sajtótájékoztatóján.

A miskolci egészségügyi rendszer leépítése során fellépő krónikus ellátási problémák a visszaélések melegágyává válhatnak, hiszen a szükséges kezelésekre gyakran hónapokat kell várni, közölte Badány Lajos. A Jobbik önkormányzati képviselője szerint a kétségbeesett betegek és hozzátartozók ilyenkor minden lehetőséget igyekeznek megragadni, hogy esélyt kapjanak gyógyulására. Mint mondta, a büntetőeljárásról szerzett értesüléseik szerint a gyanúsított arról tájékoztatta a vizsgálatokra, kezelésekre váró betegeket, hogy anyagi ellenszolgáltatás fejében mindezeket gyorsabban, soron kívül is megkaphatják. Ez a gyakorlat egyben látlelete az egészségügyben kialakult tarthatatlan állapotoknak, melynek folyamatos átszervezése nem a szakmai ésszerűsítést szolgálja, hanem az újabb megszorítások és az évek óta tartó forráselvonások következménye, tette hozzá Badány.

Szerinte az ágazati alulfinanszírozás a betegellátás színvonalának visszaesését, az orvostársadalom elvándorlását, az ápolók és a szakterületen dolgozó alkalmazottak állandósult tiltakozását eredményezi. Ezek után törvényszerű, hogy a szakmailag, strukturálisan és erkölcsileg is széteső rendszerből egyenes út vezet a korrupció térnyeréséhez.

Az említett büntetőeljárás kapcsán az intézmény vezetője adjon magyarázatot a történtekre, és tájékoztatást arra nézve, hogy milyen intézkedésekkel kívánja a jövőben az ilyen jellegű eseteket megelőzni, szólított fel Badány Lajos.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek