2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Gyáriparosok amunkaadók fejlesztéséről

SIKEREL ZÁRULT AZ MGYOSZ REGIONÁLIS INFORMÁCIÓS KAMPÁNYA

A Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló információs kampány során a legnagyobb hazai munkaadói szervezet többek között az Észak – magyarországi Gyáriparosok Szövetségének (ÉGYSZ) is nyújtott támogatást kapacitásai fejlesztésére. A térségben szervezett háromoldalú egyeztetések eredményeként tíz új vállalat csatlakozott a szövetséghez és az ÉGYSZ ügyvezető elnöke, Melles András együttműködési nyilatkozatot írt alá a LIGA szakszervezetek regionális képviselőivel is.  

Magyarország legnagyobb munkáltatói szervezete, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége érdekképviseleti tevékenységén túl rendkívül fontosnak tartja, hogy saját eszközeivel hozzájáruljon a munkaadók folyamatos fejlődéséhez, alkalmazkodóképességük növeléséhez. A Szövetség ezért indította útjára regionális szinten a Széchenyi 2020 program keretein belül megvalósuló információs kampányát, melynek során az Észak – Magyarországon aktív ÉGYSZ hatékonyabb működését is segítették.

A 2014 nyarán indult program első szakasza a munkaadói érdekképviseletek erősítésére irányult, ennek érdekében az MGYOSZ nemzetközi jó gyakorlatok megismertetésével igyekezett segíteni a szervezetek munkáját.
A projekt keretében a szövetség tagszervezeteként az ÉGYSZ képviselői külföldi tanulmányúton vehettek részt, mely során megismerhették annak felépítését és működését, az ottani jó gyakorlatokat, amelyeket régió-specifikus formában a hazai környezetbe is igyekeznek átültetni. Emellett a vállalatok számára az MGYOSZ ingyenes nyelvi és informatikai képzéseket nyújtott a régiókban. Az ÉGYSZ által megvalósított képzéseken 11 vállalattól 60 dolgozó vett részt.

A miskolci záró rendezvényen Török Dezső a Borsod-Abauj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke a BAZ Megyei Fejlesztési program 2014-2020 közötti időszakában vázolta a megyei vállalkozásai előtt álló lehetőségeket és feladatokat.

Az információs kampány utolsó állomásaként az MGYOSZ idén tavasszal Budapesten és négy régióban szervezett eseményeket a helyi munkaadók számára. Észak – Magyarországon Miskolcon és Egerben vehettek részt a munkaadók az ÉGYSZ által szervezett négy workshopon, ahol a háromoldalú egyeztetéseken a vállalatok találkozhattak a régiójuk döntéshozóival és szakszervezeti képviselőkkel.

A rendezvényeken többek között a helyi vállalatok előtt álló lehetőségekről és kihívásokról, a munkaadók alkalmazkodóképességének növeléséről valamint a hazai lobbizásról tartottak előadásokat.

„Bár számos iparági érdekképviseleti szövetség van jelen Magyarországon, a hazai cégek egynegyede nem tagja semmilyen érdekképviseleti szervnek. Éppen ezért tartottuk elengedhetetlenül fontosnak, hogy a különböző városokban szervezett eseményeken hasznos információkat nyújtsunk a helyi vállalatoknak és döntéshozóknak a legnagyobb hazai munkaadói érdekképviseleti szervezet regionális szövetségének tevékenységéről” – mondta el Szentpéteri István, az MGYOSZ alelnöke, Észak – magyarországi Gyáriparosok Szövetségének tiszteltbeli elnöke.

„Alapvető fontosságúnak tartjuk, hogy a gazdasWág minden szereplője tisztában legyen az érdekérvényesítési lehetőségeivel, annak megfelelő kihasználásával, hiszen ez hosszútávon a nemzetközi piacokon is versenyképes és növekedési potenciállal rendelkező vállalati struktúrát eredményezhet. A kampány sikerét mi sem bizonyítja jobban, hogy a rendezvénysorozat folyamán tíz vállalat lépett be szövetségünkbe és a LIGA szakszervezetek regionális (az érintett megyék) képviselőivel is együttműködési megállapodást írtunk alá” – tette hozzá az elnök.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek