2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Jobbik: Megérdemlik-e a Miskolc Holding vezetői a milliós juttatásokat?

Jövedelem helyett veszteséget termel a városnak a Miskolc Holding, véli a Jobbik. Az ellenzéki párt szerint kérdés: van-e értelme fenntartani a cégvezetőknek milliós fizetéseket és luxusautókat biztosító vagyonkezelőt ilyen hatékonyság mellett.

A Miskolc Holding célja az lenne, hogy biztosítsa az önkormányzati vállalatok hatékony működését, emellett többletforráshoz juttassa az önkormányzatot, mondta szerdai tájékoztatóján Jakab Péter. A Jobbik frakcióvezetője kiemelte: a vagyonkezelő ahelyett, hogy megfelelő gazdálkodással nyereséget termelne, 2010-től több mint 9 milliárdos veszteséget halmozott fel, a szállítóknak való tartozás pedig 6,6 milliárd forintra nőtt. Jellemző az is, hogy miközben a cégvezetők milliós fizetéseket tesznek zsebre, a Holding dolgozóinak kereste 13 százalékkal marad el az országos átlagtól.

A Jobbik a Holding és tagvállalatai működésének teljes körű átvilágítását kéri a nyilvánosság bevonásával mondta Jakab Péter. A politikus választ vár arra: csődközelben van-e a vagyonkezelő, igaz-e, hogy már évek óta a szállítók felé fennálló tartozások tartják életben a vállalatcsoportot, minek köszönhető, hogy a miskolci vállalkozásokat a tervezési, kivitelezési pályázatokon háttérbe szorítják, és végül megérdemlik-e a Holding vezetői a milliós juttatásokat ezért a teljesítményért?

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek