2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Bulvár
  • »
  • Még el sem kezdődött, véget is ért a telepfelszámolás

Még el sem kezdődött, véget is ért a telepfelszámolás

A Fidesz az elmúlt egy évben arra építette a telepfelszámolást, hogy a falvakból korábban Miskolcra költöző renitenseket 2 millió forinttal fogják a város elhagyására ösztönözni. A tavaly májusban elfogadott lakásbérleti rendelet ugyanis csak akkor biztosítja ezt az összeget az alacsony komfortfokozatú önkormányzati lakások bérlőinek, ha abból vidéken vásárolnak ingatlant.
A Fidesz telepfelszámolása a gyakorlatban már megbukott, hiszen egy év alatt mindössze egy család élt a lehetőséggel, és kötözött el Miskolcról. Most azonban jogilag is véget ért a gettóhakni: a  Kúria megsemmisítette a vonatkozó kikötést, vagyis az önkormányzat nem szabhatja a 2 millió forint feltételéül Miskolc elhagyását. Azok tehát, akik a telepeken már lelakták az önkormányzat lakásait a jövőben ebből a pénzből akár az Avason is vehetnek lakást. Törvényesen. Ami pedig ezután jön, ismerjük.

A Fidesz eddig folyamatosan azzal támadta a Jobbikot, hogy a mi megoldásaink törvénytelenek. Most kiderült, a Fideszé az. Itt az ideje belátnia Miskolc vezetésének: a jelenlegi jogi keretek között az egyetlen járható és törvényes út a Jobbik ingyenes telepfelszámolása. Olyan szigorú és következetes hatósági környezet kialakítása Miskolc gettóiban, melynek eredményeként a rendbontók vagy beállnak a sorba, vagy maguk akarják majd elhagyni a várost. És ehhez – ellentéten a Fidesz módszerével – nem kell se kétmillió forint, se törvénysértő önkormányzati rendelet. Csak akarat.

Jakab Péter, a Jobbik miskolci frakcióvezetője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ábrahám Edit: „Sosem késő”
„Sosem késő” – akár ez is lehetne Ábrahám Edit mottója. A színésznő hatvan felett sem hagyja el magát, bomba formában van, és nyitott az újdonságokra …

További cikkek