2024. 08. 17. szombat

Jácint
1 EUR 396 HUF
1 GBP 465 HUF
A szökésben lévő Farkas Péter nem tanúsított ellenállást

A szökésben lévő Farkas Péter nem tanúsított ellenállást

A szökésben lévő Farkas Péter nem tanúsított ellenállástEllenállás nélkül adta meg magát Farkas Péter az andorrai rendőröknek, amikor december 26-án éjszaka őrizetbe vették egy szállodában – közölte Robert Guirao-Bailen, az andorrai rendőrség nemzetközi együttműködési csoportjának vezetője. Az MTI-nek vasárnap telefonon adott nyilatkozatában Robert Guirao-Bailen azt is elmondta, hogy a körözött magyar sportolót a szállodai szobájában vették őrizetbe. Farkas Péter a bujkálása alatt is folyamatosan tartotta a kapcsolatot az ügyvédjével – közölte az RTL Klub híradója este. Pelle Andrea – Farkas Péter ügyvédje – ezt a hírműsorban meg is erősítette. Az ügyfélnek joga van ahhoz, hogy az ügyvédjével kapcsolatban maradjon – tette hozzá.

Robert Guirao elmondta: a rendőrök bemutatkoztak, azonosították magukat, és közölték Farkassal, hogy két nemzetközi elfogatóparancs alapján veszik őrizetbe. A sportoló nem tanúsított ellenállást, megadta magát, majd követte a rendőröket.

Robert Guirao-Bailen beszámolt arról is: az akció során egy kommandós csoportjuk is készültségben volt, de végül nem volt szükség arra, hogy bevessék őket.

A csoportvezető közölte, körülbelül egy hete állnak kapcsolatban a magyar rendőrséggel Farkas Péter ügyében. Attól a pillanattól kezdve, hogy megtalálták és a magyar rendőrséggel együtt fényképek alapján azonosították a szökésben lévő sportolót, pár óra múlva már őrizetbe is vették – jegyezték meg.

Arra a kérdésre, hogy volt-e valaki Farkas Péterrel a szállodai szobában, az andorrai rendőrségi vezető azt mondta, erről nem beszélhet. Rámutatott, hogy ez egyrészt a nyomozás érdekei miatt is titkos információnak számít, másrészt más ellen nem is volt elfogatóparancsuk, ezért sem térhet ki az ilyen jellegű információkra.

Tájékoztatása szerint Farkas Pétert jelenleg az andorrai börtönben őrzik. A kiadatási őrizet időtartama a nemzetközi jog alapján negyven nap lehet, így a magyar államnak ennyi ideje van arra, hogy diplomáciai úton eljuttassa hozzájuk a Farkas Péter kiadatáshoz szükséges dokumentumokat.

 

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Folytatódik a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kiemelt, nyári ellenőrzése; az eddigi vizsgálatok számos szabálytalanságot tártak fel. A szabályszegők …

További cikkek