2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: Bárkiből lehet „megélhetési bevándorló” – Orbán a magyarok megalázását is támogatja

DK: Bárkiből lehet „megélhetési bevándorló” – Orbán a magyarok megalázását is támogatja

A HVG cikke szerint a bécsi repülőtéren nem engedtek felszállni egy magyar cigány kutatót egy Torontóba tartó járatra. A hölgy hiába rendelkezett útlevéllel, elegendő készpénzzel és visszafelé is érvényes repülőjeggyel, roma származása miatt hosszas megaláztatásnak lett kitéve, végül pedig el sem utazhatott.
A szörnyűséges történet világosan megmutatja, hogy hová vezet az Orbán-kormány által folytatott uszítás és gyűlöletkeltés: bárkire ráéghet a „megélhetési bevándorló” kifejezés kirekesztő bélyege. Az európai értékekkel radikálisan szembehelyezkedő Orbán-kormány a bevándorlás kérdésével igyekszik félelmet kelteni, miközben erre hivatkozva bárkit megalázhatnak alapvető jogaiban és emberi méltóságában – akár magyar állampolgárokat is.

A gyalázatos nemzeti konzultáció tanúsága szerint ezt képviseli maga Orbán Viktor is: az előítéleteken és idegengyűlöleten alapuló megbélyegzést, jogtiprást és megalázást. Ezt csak megerősíti, hogy a hírportál megkeresésére a magyar Külügyminisztérium azt válaszolta, hogy nem tartja magát illetékesnek – egy, a magyar határt átlépő magyar állampolgár jogainak védelmében.

A Demokratikus Koalíció szerint Magyarországnak nincs szüksége az európai bevándorláspolitikával teljességgel ellentétes lépésekre, még akkor sem, ha a miniszterelnök gyűlöletkeltéssel szeretne szélsőséges szavazatokhoz jutni.

Buzás Anna
A DK emberi jogi munkacsoportjának vezetője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek