2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Hallgass hazait!

Szürreális helyzetbe került a Manökken Proletarz két tagja: A Hallgass Hazait műsorában Kerekes Sugárka énekesnő arról kezdett beszélni, hogyan gyakorol otthon.

Szó szót követett, és mivel felmerült az is, hogy akár a szomszédok is hallhatják, ahogy Sugárka Zámbó Jimmy dalokat énekel, a kérdésre, hogy előadna-e egyet, Sugárka: „Ha nyomtattok szöveget persze, szívesen.” Pillanatokkal később már indult is egy egyszerű dobalap, és Sugárka: Még nem veszíthetek…

Madácsy Tamás (basszusgitáros) „Egészen szürreális helyzetbe kerültünk, erre nem számítottam, de mindig tetszik ahogy Sugárka énekel, és ez is tetszett.”

A Szívbemarkoló című új lemezanyag is előkerül április 30-án Budapesten a Gozsdu Manó Klubban – itt játszik legközelebb a Manökken Proletarz.

https://www.facebook.com/manokkenproletarz

Kövér Erika Era, akit korábban a Sugarloaf Zenekar énekesnőjeként megismertünk (2002-2005-ig) a Mese című dalát hozta el a magyar zenei műsorba. Egy kicsit olyan ez a dal, mint egy beszólás – mondja Erika -, azoknak a férfiaknak, akik többet mondanak mint ami a valóságban van.

Erika a régi dolgokkal kapcsolatban őszintén beszélt: „Most már nincs bennem harag, nincs bennem fájdalom. Békében vagyok másokkal, magammal, és megpróbálok magamon továbbra is dolgozni, és hasonló dalokat alkotni, mint például a Mese.”

A dalhoz készült mese részleteket tartalmazó klip itt megtekinthető:
https://www.youtube.com/watch?v=lXrcpPjezmw

Esto, a fiatal énekes lány azt mondja, csak vidám dalokat szeret énekelni. Már látható a Záporeső című klip, ami egy igazi bemutatkozó anyag. „Amikor 9-10 éves voltam, akkor jött be Britney Spears, aki 14 évesen már befutott. Én mindig arra gondoltam, hogy már elcsúsztam, mert 16 vagyok, most meg már 22…”

Színpadi rutint Esto is 14 éves korától kezdve szerzett, nemrég nagy zenekari kísérettel is láthattuk, hallhattuk, a Szombathelyi Szimfonikus Zenekar Hollywood Classic’s című, filmzenéket felidéző előadássorozatában.

Készülnek az új dalok, addig is, minden ami aktuális esemény Esto-val kapcsolatban: https://www.facebook.com/estomusic

Megjelent az Elefánt Zenekar Gomoly című lemeze. A fiúk azt mondják kapásból van 3 olyan dal, amikhez szeretnének majd klipeket készíteni. A csapat ragaszkodik az örömzenéléshez, bár a szövegeiket tekintve mélyebb gondolatok jellemzik őket. Egy kék szobából indultak, az volt az első próbaterem, egyikük gyerekszobája. Első kislemezük címadója is ez volt. „Most egy zöld szobában gyakorlunk, pár száz kilométerre a kék szobától.”

Az Elefánt jelenleg turnézik az Esti Kornél Zenekarral, illetve közeledik a május 15, amikor Budapesten lesznek a Park-ban, a Pál Utcai Fiúk Zenekarral.

https://www.facebook.com/elefantofficial

A Dirty Slippers Zenekar váltott. Lobó Szalóky Lázár énekes és zenekarvezető azt mondja: A zenekar elkapott most egy olyan pop-os irányt, ami úgy tűnik nagyon jól működik. A Hableány című új nyári dalt már be is emelték a koncertműsorba, és ezen a vonalon tovább haladva jön majd a folytatás.

A változást az élet hozta: A csapat egykori szólógitárosa betegség miatt a turnézást nem tudja tovább vállalni, ezért a helyére érkezett egy új tag, aki viszont zongorista, emiatt a zenekar hangzása is megváltozott.

A Dirty Slippers rengeteget koncertezik, emellett dübörög a Suli Turné program is, ahol a fiúk prevenciós tevékenységet is folytatnak, ennek kapcsán már több mint 450 iskolában zenéltek. Részletek: https://www.facebook.com/dirtyslippers

Antilope Kid – Deja Vu: Stahl Barbara nemrég ezzel a vidám, country hangzású dallal mutatkozott be. Tulajdonképpen ez Antilope Kid dala, én csak felénekeltem – mondja a fiatal énekesnő, viszont olyan jól sikerült, hogy kiadtuk. A folytatás kicsit más lesz: „Visszafogottabb, érzékibb, Soul-os, RnB-s dolgok érdekelnek.”

Barbara 3 éve akusztikus formában is zenél: „Egy gitáros sráccal, aki egyébként fantasztikusan énekel, együtt játszunk heti háromszor, négyszer, kedvelt helyeken a fővárosban. Nagyon közel áll a szívemhez ez a Jazz-es, Soul-os báréneklés, de most egy picit váltanék…” A váltás első új anyaga már el is készült, és meg is jelent: Barbara Stahl – A Bit címmel. Jelenleg is készülnek az új dalok, amik már fel-felcsendülnek az akusztikus esteken is, de várhatóan még idén egyben is megszólalnak egy koncerten.

A Bagossy Brothers Company még nincs 2 éves, de már egy kislemez, egy nagylemez, és közel 100 élő koncert van mögöttük. A dalaik nagy része közönség kedvenc, koncertjeikre jellemző a közös tombolás. A zenekarból többen már korábban is zenéltek egymással, a fiúk nem csak zenésztársak, barátok is. Közös vágyuk volt létrehozni egy olyan zenekart, ami saját produkcióra fókuszál – így indult.

A Bagossy Brothers Company Brassó-tól Kapolcs-ig sok helyen koncertezett már, júliusban újra Kapolcs a cél, de közben azért várhatóan Budapesten is feltűnnek. Addig is, elérhető az Elviszlek című új album, amiből már kiderül, mire tombol olyan önfeledten a közönségük.

https://www.facebook.com/bagossybrothers

A Tárkány Művek háza táján családias a hangulat. Az énekes Paár Julianna és a bőgős Bognár András összeházasodott, és megszületett első kisfiuk. A brácsás Papp Endre is apa lett, neki is most született kisfia. Tárkány-Kovács Bálint zenekarvezetőnek pedig 15 hónapos a kisfia, akit egy kicsit a Hallgass Hazait műsorában is hallhattunk.

A zenekar a fentiek ellenére aktívan működik, legközelebb május 22-én Egerben játszanak. Tárkány-Kovács Bálint azt mondja: „Ez a zenekar egy vállalkozás is, amiben évekre előre tervezünk. Jelenleg van egy másik énekesnő, akivel együtt dolgozunk, Munkácsy Eszter, és amíg Julcsi nem tér vissza, addig ő lesz a Tárkány Művek énekesnője.”

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ábrahám Edit: „Sosem késő”
„Sosem késő” – akár ez is lehetne Ábrahám Edit mottója. A színésznő hatvan felett sem hagyja el magát, bomba formában van, és nyitott az újdonságokra …

További cikkek