2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Sztárporté sztárok

Varga Livius ellazít: A Quimby és A Kutya Vacsorája zenekarokból is ismert zenész eredetileg pszichológus, felsővezetői körökben népszerűek a tréningjei. „Van, hogy csak fellazító program, van olyan is, amikor egy bizonyos tanulási folyamat végén, a zene által katarzist nyújtva újra átismételjük azokat a dolgokat, amikről szó volt: Dalírás, annak előadása keretében. Másnap persze ugyanúgy bemennek a munkahelyre, ugyanúgy öltönyt vesznek, de egymással már máshogy fognak viselkedni.”

A magyar ember amikor szomorú: „Képes nem csak bebújni az ágy alá és picsogni, hanem dalra fakad, abból mulatás lesz, és talán kihoz a szomorúságból egyfajta eufóriát – ez egy nagyon fejlett feldolgozási módja a szomorúságnak. A humor és a szublimáció, két nagyon pozitív megoldás, ami nem elfojtás, nem vezet rákhoz. Ha megfelelő a társaság, akkor még egy tor is torkollhat sírva vigadásba – ahogy velem már megesett: Jó barátunkat temettük.

Amikor összejövünk barátok, és beszélgetünk, akkor nem csak hurrá-rihi-röhi kell, hogy legyen, hanem feljönnek történetek. Ha például ennek a barátunknak az emléke, akkor rágyújtunk egy olyan nótára, aminek a szövegét ő írta, mert költő volt, és akkor sírva vigadunk. De akkor is vigadva búsultunk, amikor az ő tora volt: Felidéztük a kedvenc pillanatait, a mi kedvenc pillanatainkat tőle… Úgy nevettünk, mint ha ott lett volna köztünk. Ez is lenne az értelme ennek a dolognak – megidézzük, egy picit még odahívjuk magunkhoz, mert fáj, hogy elment.”

Varga Livius a műsorban elmondta azt is, hogy a Quimby hamarosan megkezdi az új lemezanyaggal kapcsolatos munkálatokat, A Kutya Vacsorája Zenekar pedig pont most fejezte be. www.sztarportre.hu

A teljes interjú itt megnézhető: https://www.youtube.com/watch?v=M0EqNMsJAJM


Tabáni István
Fonogram díjas énekes azt mondja: „Meg kell ragadni a pillanatot, mert ha az ember nem teszi meg, utána bánhatja. Hiszek a sorsszerűségben, szerintem mindennek meg van az ideje.

Én úgy látom, hogy amit kaptunk fentről, az ott van bennünk: A lelkünk tiszta, csak időközben ezzel a sok rossz dologgal, amit felvettünk az életben, elhallgattattuk a lelkiismeretünket. Pedig ott vagyunk tisztán még mindig, és ez mindenkinél így van. Csak meg kell találni azt az embert, ahogy megszülettünk – mert mindenki jónak születik.

Egyedül képtelen vagyok bizonyos dolgokkal megküzdeni. Ha két ember rátalál egymásra, akkor így tudnak egy egységet képezni: Hiszek abban, hogy a mostani párom rokonlelkem, társlelkem. Egymást támogatni kell, szerintem csak így lehet előre jutni az életben. Én is úgy vagyok vele, hogy megpróbálom támogatni a páromat, ahogy tudom. Ha bármilyen álma van, vagy elképzelése, segítek, hogy együtt megvalósítsuk. Tabáni István és párja néhány hónapja már jegyesek.

A teljes interjú itt megnézhető: https://www.youtube.com/watch?v=TCs9iJjy64o

A Compact Disco frontembere Walkó Csaba azt mondja, most jött el az ideje a magyar szövegeknek. „Több mint 6 éve csináljuk, most úgy éreztük, eljött az ideje annak, hogy kijöjjünk egy magyar dallal, de annyira beindultunk, hogy több is lesz. Az ének dallamokat nagyjából mindig én írogatom, és eddig mindig úgy csináltuk – mint szerintem a zenészek 90 százaléka -, hogy angol halandzsa van mellette. Viszont angol halandzsából magyar szöveget írni nagyon nehéz feladat, úgyhogy valahogy sikerült egy magyar halandzsát összehozni – nagyon vicces dolgokat mondtam: Hé, te málé, ilyen is volt…”

A zenész a műsorban arról is beszél, hogy mennyire tud az életben nemet mondani bizonyos dolgokra. „Úgy kell tudni nemet mondani, hogy a másikat ne sértsd vérig. Meg kell fogalmazni, hogy miért nem, de szépen. Én mindig szépen mondtam nemet. Lehet, hogy egyébként sokszor rosszul választottam, de mindig előre felé nézek. Olyan nem fordult elő, hogy utólag lelkiismeret furdalásom lett volna – hála Istennek -, mert olyan dolgokra nem mondtam nemet, ami miatt lelkiismeret furdalásom lehetne.”

A teljes interjú itt megnézhető: https://www.youtube.com/watch?v=10zXMFT1yPk

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ábrahám Edit: „Sosem késő”
„Sosem késő” – akár ez is lehetne Ábrahám Edit mottója. A színésznő hatvan felett sem hagyja el magát, bomba formában van, és nyitott az újdonságokra …

További cikkek