2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Előzetesben a BorsodChem két korábbi vezetője

Előzetes letartóztatásba helyezték egy nemzetközi vegyipari multinacionális cég két korábbi  vezetőjét szerdán Miskolcon.

A nyomozás eddigi adatai szerint a cég korábbi logisztikai vezetői 2007. és 2009. között úgy adtak munkát a fuvarozóknak, hogy azért a fuvarozótársaságok vezetőitől fiktív számlák kiállításával készpénzt kértek cserébe. Több tízmillió forinttal károsították meg a munkáltatójukat. Az eddigi adatok alapján a hűtlen kezelésből és vesztegetésből nyert pénz egy részét külföldi bankszámlára utalták át. A vámosok a Központi Bűnüldözési Parancsnoksággal együtt házkutatásokat tartottak Borsod-Abaúj-Zemplén és Pest megyében hétfő hajnalban tíz helyszínen, 75 vámos részvételével.

Egyelőre három férfit hallgattak ki gyanúsítottként, kettőt közülük őrizetbe is vettek. A házkutatások közben egy házi széfből több mint 60 millió forint külföldi fizetőeszköz került elő, ami feltételezhetően a bűncselekményből származik.

A BorsodChem korábbi vezetőinek előzetes letartóztatásáról szerdán döntött a bíróság.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek