2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • SZJA-t kell fizetnie? Kérjen a bevallásban pótlékmentes részletfizetést!

SZJA-t kell fizetnie? Kérjen a bevallásban pótlékmentes részletfizetést!

Ha az adózó a bevallás kitöltését követően azt tapasztalja, hogy személyi jövedelemadót kell fizetnie, de a tartozását egy összegben nem tudja rendezni, válassza bátran a pótlékmentes részletfizetés lehetőségét.
Minden olyan magánszemély, aki nem folytat vállalkozási tevékenységet, nem kötelezett általános forgalmi adó fizetésére és a személyijövedelemadó-fizetési kötelezettsége a 150 000 forintot nem haladja meg, élhet ezzel a lehetőséggel, ha a 1453-as SZJA bevallását május 20-ig benyújtja, és erről a „C” lap (A) mezőjében nyilatkozik.

A részletfizetés futamideje maximum hat hónap lehet, de természetesen ennél rövidebb időtartamú, két, három, négy vagy öt hónapos részletfizetés is vállalható. Az egyes részleteket a futamidőnek megfelelően, egyenlő részletekben kell teljesíteni. Az első részlet 2015. május 20-án, a további részletek pedig a kérelmezett hónapok számától függően június 22-én, július 20-án, augusztus 24-én, szeptember 21-én, illetve október 20-án esedékesek. Fontos, hogy az esedékes részleteket mindig határidőben teljesítse, ellenkező esetben a kedvezmény érvényét veszti, a tartozás egy összegben esedékessé válik, és a fennmaradó részre az állami adóhatóság késedelmi pótlékot is felszámít.

A fizetési kedvezmény engedélyezéséről a NAV külön értesítést nem küld, és az egyes részletek teljesítéséhez szükséges csekkeket sem postázza ki, azokat Önnek kell az állami adóhatóságtól beszereznie. Ha a csekkek beszerzésével nem kíván foglalkozni, az esedékes részletet banki átutalással is teljesítheti.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek