2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Az MDF–SZDSZ-paktum a Fidesz-kormány alatt is tovább él

A rendszerváltást kisiklató MDF–SZDSZ-paktum aláírásának 25. évfordulóján a Jobbik szükségesnek tartja felhívni a figyelmet, hogy a választási győzelmet követő, elvtelen megalkuvás, a szükséges lépések megtételének hiánya nemcsak az MDF-et, hanem a Fideszt is jellemzi.
A XX. század pártjainak leszereplése után Pongrátz Gergely, a Corvin köz legendás parancsnoka indította útjára a Jobbikot a XXI. században. Az elmúlt 25 év, az MDF-, MSZP- és Fidesz-kormányok közös felelőssége, hogy nem történt meg az állambiztonsági múlt – így többek közt az ügynöklisták – feltárása, a pártállami vezetők elszámoltatása és közéletből való kitiltása, valamint a kommunista luxusnyugdíjak megvonása. Ezeket a lépéseket a Jobbik kormányra kerülését követően haladéktalanul meg fogja tenni, véget vetve az MDF–SZDSZ-paktum máig élő következményeinek.

Bár az idegen érdekeket szolgáló, magyarellenes SZDSZ 1990-ben ellenzékből is elérte, hogy az ő jelöltjük legyen Magyarország államfője, és a mérleg nyelveként mint törpepárt is megőrizte befolyását 2010-ig, de az egykulcsos adóra vonatkozó, antiszociális merényletét 20 év alatt sem tudta véghezvinni, ahhoz egykori testvérpártjának, a Fidesznek a kétharmados kormányzása és Orbán Viktor adópolitikai köpönyegforgatása kellett.

A Jobbik azért is érzi szükségesnek felhívni a figyelmet a rendszerváltás kisiklatóinak bűneire, mert a XX. század pártjai olykor már szobrot akarnak állítani nekik. A Fidesz-kormányok alatt is tovább élő MDF–SZDSZ-paktum kormánypárti aláírói közül Balsai István és Salamon László jelenleg alkotmánybíró lehet a Fidesz megbecsüléséből, míg Kónyáné Kutrucz Katalint az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára főigazgató-helyettesévé nevezte ki Kövér László házelnök, s ez ellen is csak a Jobbik tiltakozott.

Novák Előd, a Jobbik alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek