2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

MISKOLC VÁROS BORA 2015 BORVERSENY

Miskolc város szőlő- és bortermelésének dicső múltját megidézve Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata rendezésében, a térségben működőhegyközségi tanácsok és a városban tevékenykedő civil boros szervezetek támogatásával – úgymint,  az Avasi Borút Egyesület, a Görömbölyi Borbarátok Hagyományőrző Egyesülete, az István Nádor Borlovagrend, a Miskolczi Borbarátok Közhasznú Egyesület, a Miskolci Borklub Egyesület, a Miskolczi Pincék Asztaltársasága, a Szent Márton Borlovagrend – ismételten megrendezésre kerül Miskolc Város Borának borversenyen történő kiválasztása.

A borverseny helye: Gárdonyi Géza Művelődési Ház (3508 Miskolc, Sütő János u. 42.)
A borverseny időpontja: 2015. április 25. 10.00 óra
A borverseny fővédnöke: Dr. Kriza Ákos Miskolc Megyei Jogú Város polgármestere
A borverseny szakmai fővédnöke: Gál Péter Földművelésügyi Minisztérium, redetvédelemért felelős helyettes államtitkár

NEVEZÉSI FELTÉTELEK

A borversenyre nevezni lehet a Bükkaljai, Tokaj-hegyaljai, Egri és Mátraaljai borvidékről származó borokkal.
Mintákat adhatnak be a versenyre maguk, vagy meghatalmazottjuk által egyéni bortermelők és bortermelő vállalkozások.
A versenyre való nevezés feltételei az alábbiak, melyet a nevezők nyilatkozatukkal igazolnak:

– a „Miskolc Város Bora 2015” cím elnyerése esetén az alább felsorolt mennyiségben és eladási áron, palackos kiszerelésben, saját eredeti címkéjével ellátva Miskolc Város Önkormányzata rendelkezésére bocsátja, ha arra az Önkormányzat igényt tart.
–  a „Miskolc Város Bora 2015” cím elnyerése esetén az Önkormányzat részére biztosítandó kereten kívül rendelkezzen további tartalékkal, melyre a legutóbbi versenyt követő nagy érdeklődés miatt van szükség. Javasoljuk, hogy a miskolciak és a városba érkező vendégek várható igényére tekintettel kereskedelmi forgalomban is elérhető legyen a díjnyertes bor.
– Fehérbor esetén kb. 1000 db palack mennyiségben a borászat hivatalos termelői árlistája alapján, de maximum bruttó 1500.-Ft/0,75 literes palack eladási áron.
– Vörösbor esetén kb. 1000 db palack mennyiségben a borászat hivatalos termelői árlistája alapján, de maximum bruttó 2500.-Ft/0,75 literes palack eladási áron.
– Tokaji borkülönlegesség esetén kb. 1000 db palack mennyiségben a borászat hivatalos termelői árlistája alapján, de maximum bruttó 3500.-Ft /0,5 literes palack eladási áron.
A verseny résztvevői mintánként 3 db palackot adnak le a borátvétel során eredeti 0,5 l-es, vagy 0,75 l-es kiszerelésben, azonosításra alkalmas címkével ellátva, mely tartalmazza a bor fajtájának megnevezését, a bor kategóriáját (száraz, félszáraz, félédes, édes), évjáratát, termőhelyét, a termelő nevét és címét.

Szeretettel várunk Mindenkit!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…

További cikkek