2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Budapest ne legyen a potenciális terroristák transzferállomása!

Nemrégiben az Europoltól származó hírek arra mutattak rá, hogy Berlinben letartóztattak egy férfit, aki egy pakisztáni kiképzőtáborból Budapesten keresztül jutott el a német fővárosba, birtokában olyan adathordozóval, amelyen készülő terrorcselekmények pontos tervei szerepeltek. A napokban pedig az Independent számolt be arról, hogy egy hattagú brit család, akik az „Iszlám Állam online propagandájától felbátorodva utaztak Szíriába”, április 12-én érkeztek a magyar fővárosba, majd innen valószínűleg Törökországba repültek, ahol aztán átkeltek a török–szír határon.

Felhívnánk a figyelmet arra, hogy az elmúlt években meghússzorozódott a hazánkba beáramló bevándorlók száma, melyek túlnyomó többsége Budapesten keresztül utazik tovább, s ezekről a bevándorlókról a magyar hatóságoknak többnyire semmilyen információjuk sincs. Másrészről pedig az Orbán–Gyurcsány-koalíció által felelőtlenül megszavazott, Iszlám Állam elleni katonai akcióban való részvétel a magyar és egyben a budapesti érdekekkel is ellentétes.

A budapesti Jobbik szerint elfogadhatatlan az, hogy magukat felelős politikusoknak tartók olyan döntéseket hozzanak, amelyek megnövelik hazánk s ezen belül is a főváros mint kiemelt célpont terrorfenyegetettségét. Emellett pedig rendkívül nagy kockázatnak tartjuk azt is, hogy a magyar hatóságok és az intézmények nincsenek felkészülve a Magyarországra irányuló terrorveszélyre. Ezért felszólítjuk az illetékes döntéshozókat, hogy tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy Budapest és Magyarország ne a potenciális terroristák transzferállomása legyen, s hozzák meg azokat a szükséges intézkedéseket, melyek eredményeképpen a lakosság biztonságérzete normalizálódhat, a veszély mértéke pedig csökkenhet!

A Jobbik budapesti szervezete

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek