2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Több mint ezer bányász tüntet Porosenko elnöki hivatala előtt

Több mint ezer bányász tüntet Porosenko elnöki hivatala előtt

Porosenko elnöki hivatala előtt több mint ezer elégedetlen bányász tüntet, írja a Lifenews. A bányászok áttörték a Bank utcánál kialakított biztonsági kordont, és ezután az elnöki hivatal elé tömörültek.

A tüntetők agresszívan viselkednek, hangosan kiabálnak. Bányász sisakjukkal az aszfaltot verik, ezzel adva hangot az elégedetlenségüknek. Az elnöki hivatal előtt száz főből álló több soros rendőrségi kordont állítottak fel, és a Nemzeti Gárda tagjait is az épület védelmére rendelték. A tüntetők bejelentették, hogy 16:00 körül lezárják a város központját. A tüntetéseket az ukrán Parlament előtt is ki akarják terjeszteni.

A bányászok harmadik kongresszusán elfogadtak egy határozatot, amelyben Vlagyimir Demcsisin energiaügyi miniszter lemondását követelik. A bányászok egyben kérik Ukrajna Biztonsági Tanácsának összehívását, hogy az ország széniparának megmentésére szolgáló intézkedéseket foganatosítson. A bányászok bejelentették, amennyiben nem hajtják végre a követeléseiket, akkor a tüntetéseket az egész országra kiterjesztik.

Mihail Volinec, a bányászok független szakszervezetének vezetője március végén bejelentette, hogy 2014 végétől a bányászoknak nagyjából egy milliárdnyi fizetéssel tartoznak.  2014 decemberében 200 millió, 2015 januárjában 350 millió, februárban pedig 450 millió hrivnya bér maradt el.

Forrás: LifeNews

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…