2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • Új kalkulátorral segíti a NAV a családi járulékkedvezmény kiszámítását

Új kalkulátorral segíti a NAV a családi járulékkedvezmény kiszámítását

Azoknak a magánszemélyeknek, akik a 2014. évben az adóelőlegnél családi járulékkedvezményt érvényesítettek, vagy e kedvezményt a bevallásban kívánják igénybe venni, annak összegével a személyijövedelemadó-bevallásban vagy a munkáltatói adómegállapításban kell elszámolniuk.

Az elszámolás levezetése során a bevallásban szerepeltetni kell az év közben az adóelőleg megállapításánál jogszerűen (21. sor „a” oszlop), illetve az esetlegesen jogosulatlanul (30. sor) érvényesített családi járulékkedvezmény összegét, melyet a kifizetői igazolások ilyen jogcímen külön nem tartalmaznak.
Az említett összegek kiszámításához nyújthat segítséget a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján közzétett „Jogszerű családi járulékkedvezmény kiszámítása az ’53 számú bevallás kitöltéséhez” elnevezésű kalkulátor.
A kalkulátor a www.nav.gov.hu honlapon a „Szolgáltatások” menüponton belül a „Kalkulátorok” választásával, vagy a főlapon a „Kiemelt témák − SZJA” menüpontból érhető el, ahol a kitöltéssel kapcsolatos további tudnivalók is megtalálhatóak.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…