2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

FOTÓ: DOBOS

Dobos Klára újságíró-fotóriporter több mint negyedszázada készít színházi tárgyú felvételeket a helyi és az országos sajtóorgánumok részére, keresztfia, Dobos Gergely pár éve követi a fotózásnak ezen a területén. Közös kiállításukon két különböző szemlélet- és kifejezésmód találkozik.

Dobos Klára 1965-ben született Miskolcon. Érettségi után fényképész szakmát szerzett. A Pannon Agrártudományi Egyetem főiskolai karán végzett. Közel két évtizeden át az Észak-Magyarország mezőgazdasági, majd kulturális rovatának újságíró-fotóriportere, ezt követően a Szent István Rádió munkatársa volt.Egy évtizede az Új Misszió katolikus folyóirat szerkesztője. Negyedszázada fotóz színházi előadásokat. Egy évtizeden át volt a Csodamalom Bábszínház fotográfusa. Felvételei számtalan folyóiratban, kiadványban jelennek meg. Több önálló és csoportos kiállításon is szerepelt.

Dobos Gergely 1993-ban született Miskolcon. Érettségi után a Balázs Győző Református Líceumban tanult alkalmazott fotográfiát. Középiskolás diákként kezdett színházi fényképezéssel foglalkozni, de a borsodi árvíz alatt az MTI is publikálta képeit, fotóriportjaiból pedig a miskolci városházán készült kiállítás. Érdekli a csillagászati és a földalatti építmények fotózása. Szabadúszóként elsősorban az Ellenfény c. folyóiratnak dolgozik. Több fotópályázaton ért el helyezést, többek között a National Geographic által meghirdetett pályázaton választották ki fotóját a kiállítandók közé.Jelenleg a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. egyik projektjében dolgozik.

A meghívót Dobos Klára és Dobos Gergely fotóinak felhasználásával Dobos Gergely készítette. A felvételek a Miskolci Nemzeti Színház Romeó és Júlia c. előadásán készültek 2013-ban.
A kiállítás megtekinthető 2015.június 13-ig, keddtől szombatig, 9-17 óra között.
Dobos Klára és Dobos Gergely színházi fotókiállítása

A megnyitó ideje: 2015. április 28., kedd 17 óra
Helye: Színháztörténeti és Színészmúzeum (Miskolc, Déryné u. 3.)

Megnyitja:
Mikita Gábor muzeológus

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…

További cikkek