2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Tehetségek a színen

A Miskolci Szimfonikus Zenekar Hang-ár koncertsorozatában tehetséges fiatal énekesek kapnak lehetőséget arra, hogy egy szimfonikus nagyzenekar oldalán mutatkozzanak be a közönségnek.

Nagyszabású debütálás ez a fiatalok számára, amelytől az együttes azt is reméli, hogy az ifjú zenészeket néhány év múlva már professzionális művészekként köszönthetik újra a színpadon. A Hang-ár sorozat következő koncertje április 24-én, este hét órától lesz a Művészetek Házában, melyen a Miskolci Egressy Béni-Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola diákjai lesznek a zenekar vendégei.

A Miskolci Szimfonikus Zenekar a 2014/2015-ös évadban indította útjára Hang-ár című tehetséggondozó koncertsorozatát azzal a céllal, hogy a miskolci fiatalok betekintést nyerjenek egy szimfonikus nagyzenekar munkájába és saját maguk is megtapasztalják, milyen érzés egy karmester utasításait követve, hivatásos zenészek gyűrűjében részt venni egy zenemű születésében. A sorozatnak ez a harmadik koncertje, korábban a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és a Fráter György Katolikus Gimnázium kórusai mutatkoztak be a zenekar oldalán. Az április 24-i koncerten az Egressy-Erkel Zeneiskola Kórusa Händel, Mozart és Süssmayr műveket adnak elő és Csurgó Tamás vezényletével. A gyerekek felkészítését Murvainé Bodnár Ildikó és Patakiné Juhász-Nyitó Éva tanárnők végezték.

Jegyek kaphatók a Miskolci Kulturális Központ jegypénztárában, és a Filharmónia miskolci irodájában. Bővebb információ a www.mso.hu oldalon.

A koncert adatai:

HANG-ÁR

2015.  április  24.   19:00

Művészetek Háza

KONCERTSOROZAT MISKOLC IFJÚSÁGI EGYÜTTESEIVEL

Műsor: Händel, Mozart és Süssmayr művei

Közreműködők:

A Miskolci Szimfonikus Zenekar vendége: az Egressy-Erkel Zeneiskola Kórusa

Kórusvezető: Murvainé Bodnár Ildikó és Patakiné Juhász-Nyitó Éva

Vezényel: Csurgó Tamás

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…

További cikkek