2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Az összevonások helyett óvodafejlesztéseket!

Nagy vihart kavart nemrégiben a hír, hogy a csepeli önkormányzat óvoda-összevonásokat tervez. Ahelyett, hogy a városvezetés kikérte volna a szülők és a kisgyermekeket nevelők véleményét, az intézkedést gátlástalanul lenyomják a torkukon. Ezt az egészen elképesztő, szakmailag megalapozatlan javaslatot senki sem támogatja a kormánypárton kívül: ellenzik a civilek, a szakmai szervezetek és az ellenzék is.
A múltban is történtek összevonások, melyekről tudjuk, hogy érdemi eredményre nem vezettek. Elmaradtak az ígért fejlesztések, a káosz pedig tovább nőtt. Nem egy intézményben fordul elő, hogy az öltözőszekrény előtt vagy a folyosón kell tornázniuk a gyerekeknek, mert nincs tornaterem, de említhetnénk az udvari eszközök komoly hiányosságait is.

A csepeli Jobbik tisztában van azzal, hogy a kerületi óvodák jelenlegi helyzete nem megfelelő, hiszen most a takarítási feladatokat is az óvónőknek és a dadusoknak kell ellátniuk, mivel a tisztaságért felelős dolgozók munkaviszonya az évek során megszűnt. Azonban világossá kívánjuk tenni: a Jobbik nem fogja hagyni, hogy a Fidesz a jövő nemzedékét statisztikai sokaságnak vagy egy matematikai halmaz elemének tekintse. Itt gyermekekről, sorsokról van szó.

Meggyőződésünk szerint tehát az összevonások helyett építeni, fejleszteni kell az óvodákat, minden intézménynek meg kell kapnia azt az anyagi támogatást, mely elengedhetetlen ahhoz, hogy a gyermekek és az ott dolgozók helyzete pozitív irányba változzon.

Lehmann Viktor, a Jobbik csepeli elnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek