2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Együttműködési megállapodás aláírása a Miskolci Egyetem és a MISEK között

Együttműködési megállapodás aláírása a Miskolci Egyetem és a MISEK között

2015. április 15-én együttműködési megállapodást köt a Miskolci Egyetem Egészségügyi Kara és a Miskolci Semmelweis Kórház és Egyetemi Oktatókórház. A szerződést a Miskolci Egyetem részéről Prof. Dr. Torma András az egyetem rektora és Dr. Kiss-Tóth Emőke az Egészségügyi Kar dékánja, a Miskolci Semmelweis Kórház részéről Dr. Tiba Sándor főigazgató írja alá.
A két intézmény közötti szakmai együttműködés több mint egy évtizedes múltra tekint vissza.
A Miskolci Egyetem Egészségügyi Kara az egészségtudományok területén magas színvonalú oktatási és tudományos tevékenységet végez elsősorban a régió diplomás egészségügyi szakember-utánpótlásának biztosítása céljából, emellett kutatási tevékenysége országosan és nemzetközileg is elismert. Gyakorlatorientált egészségtudományi képzései számára a Miskolci Semmelweis Kórház stabil gyakorlóhelyi hátteret biztosít.
A Miskolci Semmelweis Kórház a régió egyik kiemelt fekvő- és járóbeteg-ellátó intézménye, szakemberei elismertek és magas színvonalú oktatási, kutatási tapasztalatokkal rendelkeznek.
A két intézmény közötti együttműködési megállapodás jelen megújítását az Egészségügyi Kar képzési palettájának, illetve a Miskolci Semmelweis Kórház és Egyetemi Oktatókórház szakmai tevékenységének jelentős bővülése, kutatási/szolgáltatási portfóliójának kiszélesedése, valamint a jogszabályi változások indokolják.
A szerződés jelenlegi aláírásával a Miskolci Semmelweis Kórház és Egyetemi Oktatókórház ünnepélyesen és hivatalosan is a Miskolci Egyetem Egészségügyi Karának oktatókórházává válik.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek