2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Az elmúlt 24 órában történt

A megye rendőri szervei 2015. április 11-én három személyt vettek szabálysértési őrizetbe. Sz. László 38 éves mezőnyárádi lakos 2015. április 11-én 16 óra 25 perckor Tibolddaróc belterületén segédmotoros kerékpárjával úgy vett részt a közúti forgalomban, hogy korábban őt a bíróság a járművezetéstől 2015. december 4-ig eltiltotta. A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság Bükkábrányi Rendőrőrs járőrei az eltiltás hatálya alatt járművet vezető férfit előállították, majd őrizetbe vették. A rendőrök emellett járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárást is kezdeményeztek a motorossal szemben, mivel a helyszíni ellenőrzés során alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott.

Az Edelényi Rendőrkapitányság Bódvaszilasi Rendőrős járőrei szolgálatuk teljesítése során egy hídvégardói sörözőben intézkedés alá vonták Cs. József 50 éves helyi lakost, aki agresszívan viselkedett és kiabálva, trágár szavakkal illette az ott tartózkodókat. A kihívóan közösségellenes magatartást tanúsító, másokban megbotránkozást és riadalmat keltő férfit a rendőrök előállították, majd őrizetbe vették. Mivel a férfi ruházatának helyszíni átvizsgálása során nadrágja szárából egy fél méter pengehosszúságú bozótvágó kés is előkerült, ezért vele szemben az egyenruhások közbiztonságra különösen veszélyes eszközzel kapcsolatos szabálysértés elkövetése miatt is eljárást kezdeményeztek.

A mezőkövesdi járőrök további egy esetben egy 40 éves mezőkeresztesi férfival szemben, a távoltartó határozat szabályainak megszegése miatt hoztak személyi szabadságot korlátozó határozatot.
Az illetékes rendőrkapitányságok a szabálysértési őrizetbe vett személyeket gyorsított eljárásban, 72 órán belül állítják bíróság elé.

A fent említett ügyeken túl az ózdi, az encsi, a tiszaújvárosi és a kazincbarcikai rendőrök egy-egy fővel szemben alkalmaztak hozzátartozók közötti erőszak miatt ideiglenes megelőző távoltartást.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az elmúlt 24 órában két személyi sérüléssel végződő közúti közlekedési baleset történt, anyagi kárral járó ütközés további négy esetben jutott a rendőrség tudomására.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek