2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

A kukoricatermesztés olyan, mint a foci

A kukoricatermesztés olyan, mint a foci vagy a gyereknevelés: mindenki ért hozzá.
Mindenki egy picit máshogy csinálja, és általában meg vagyunk győződve arról, hogy amit teszünk, az úgy a legjobb.
De vajon tényleg így van-e ez?

Ha már nem lehet javítani a hazai kukoricatermesztés hatékonyságán, akkor miért 5,8 tonna a hektáronkénti termésátlag Magyarországon, és miért 12 tonna Új-Zélandon, 11 tonna az USA-ban, 11 tonna Chilében vagy 9 tonna Törökországban? És még sorolhatnánk…

Ha igazán őszinték vagyunk, ez nem csak azért van, mert máshol kedvezőbb az időjárás.

Minden folyamatosan fejlődik. A kukoricatermesztésben is egyre-másra jelennek meg az új módszerek és kutatási eredmények. Aki tisztában van ezekkel, jól jár, mert több kukoricát termelhet. És ez nem mindig pénzkérdés. Sőt, sokszor nem kerül egy fillérbe sem.

Ha pontosan tudjuk, mikor meddig érdemes növelni a műtrágya mennyiségét, meddig növelhető a tőszám sűrűsége és mikortól eredményez az már terméscsökkenést, a tudomány mai állása szerint mikor és mennyi vetőmagot vessünk, akkor egyszerre tudunk költséget csökkenteni és hatékonyságot növelni.

Ezeket a létfontosságú információkat, legújabb kutatási eredményeket és még sok mást gyűjtöttük most össze Önnek egy e-könyvben. Nem csak azok forgathatják majd haszonnal, akik most gondolkodnak azon, hogy belevágnak a kukoricatermesztésbe, hanem azok is, akik már évtizedek óta csinálják ezt.

Bővebb információért az e-könyvről kattintson ide: http://magro.hu/kukorica-termesztese-konyv/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek