2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Láncreakció – Rendőri elfogás polgárőri segítséggel

A gyanúsítottak szerint a paplant aranyláncra cserélték, a gönci sértett azonban határozottan azt állítja, hogy az ékszert kivették a nyakából. A rendőrök a polgárőrök segítségével elfogták a tolvajokat. Lopás vétség elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást az Encsi Rendőrkapitányság Gönci Rendőrőrse ismeretlen tettesek ellen. A nyomozás kiinduló adatai szerint Göncön, 2015. április 2-án 12 óra körüli időben három férfi ágynemű-garnitúrát kínált eladásra egy idős nőnek, akitől közben az árusok fondorlatosan elvették az arany nyakláncát, majd az értéktelen paplant hátrahagyva távoztak a helyszínről.

A bejelentést követően a Gönci Rendőrőrs parancsnoka a rendelkezésre álló információkat megosztotta a környező települések polgárőreivel, ha az elkövetők újra feltűnnének, a rendőrök megtehessék a szükséges intézkedéseket. Öt nap múlva Hidasnémetiből érkezett bejelentés a helyi polgárőr parancsnoktól, hogy a keresett férfiak ágyneműt árulnak a településen.

A rendőrök haladéktalanul a helyszínre mentek, majd ellenőrzés alá vonták az árusokat, akik egyike nyakában viselte a gönci sértettől eltulajdonított ékszert.

A nyomozók a Gönci Rendőrőrsre előállították G. Jankó 25 éves, B. István 25 éves és B. Mindra 26 éves román állampolgárságú férfiakat, akiket lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki.

Az eljárás során a rendőrök lefoglalták, majd visszaadták családi ékszerét a 64 éves nyugdíjas asszonynak.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek