2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • A TAKATA már a Miskolci Egyetem mindennapi életének része

A TAKATA már a Miskolci Egyetem mindennapi életének része

A japán TAKATA cégcsoport magyarországi gyára, a TAKATA Safety Systems Hungary Kft. 2014 októberében kezdte meg a légzsákrendszerek gyártását új, miskolci telephelyén.
A tokiói központú cég vezetői többször is hangsúlyozták, hogy hosszú távú kapcsolatot szeretnének kialakítani a Miskolci Egyetemmel, amely fontos szellemi bázist jelent a gyár szakember-utánpótlásának biztosításában.

Az egyetem és a TAKATA között a kezdeti tárgyalások óta folyamatos a szakmai kapcsolat, amely 2014-ben indult, és amely mindkét partner számára kölcsönösen előnyös szakmai partnerségen alapul. Ezt az eddig legfőképpen a Gépészmérnöki és Informatikai Karra korlátozódó együttműködést kívánja kiszélesíteni az az új stratégiai együttműködési megállapodás, amelyet a Miskolci Egyetem és a TAKATA a közeljövőben kíván megkötni, és amelynek része az az előadássorozat is, amelyet a cég szakemberei tartanak az egyetemen. Az angol nyelvű előadások keretében a hallgatók betekintést nyerhetnek a gyár működésébe, megismerkedhetnek a termékekkel illetve a termelési folyamatokkal. A kiszélesített együttműködés fontos célja továbbá, hogy a két fél között partnerség alakuljon ki a szakmai gyakorlati helyeket illetően is.

A TAKATÁ-nak a Miskolci Egyetem iránti elkötelezettségét bizonyítja az az állandó stand is, amelyet a cég az egyetem főépületének előcsarnokában épített fel. A modern high-tech kiállító- és beszélgetősarok létrehozásával a TAKATA jelen lesz a hallgatók mindennapi életében, hiszen itt a diákok – miközben egy kormánykerékből előbukkanó vezetékek segítségével feltölthetik okostelefonjaikat – megismerkedhetnek a cég arculatával, termékeivel, értesülhetnek a napi aktualitásokról, a cég által kínált karrier-lehetőségekről.

A stand átadása ma volt az egyetem üveg előcsarnokában, az I. emeleten, amelyen részt vett Dr. Deák Csaba, a Miskolci Egyetem kancellára, és Kersten Bachmann, a TAKATA Safety Systems Hungary Kft. ügyvezető igazgatója tartja.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek