2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Romantikus egymásra találás humorral fűszerezve

Rachel Gibson, a New York Times és USA Today bestseller írójának könyve, a Valentin-nap és egyéb őrültségek a szerző chicklit műfajú sorozatnak harmadik része, mely az előző részek elolvasása nélkül is kellemes kikapcsolódást tud nyújtani a műfaj kedvelőinek. Rachel számos irodalmi elismerést zsebelt be az évek során, így hiba lenne az írónő munkásságát figyelmen kívül hagyni, és megfosztani magunkat a regényei okozta élvezettől.


Kiválóképp illek e könyvre a sokak által ismert angol mondás, mely így hangzik: “don’t judge a book by its cover”. Való igaz, tényleg jobban teszik az olvasók, ha nem a borító alapján ítélik meg e könyvet, és teszik félre felvont szemöldökkel a könyvesboltban. Gibson könyve sokkal jobb, mint amit a borítója ígér. A Valentin-nap és egyéb őrültségek, egy humoros, szórakoztató, romantikus, számos klisétől mentes könyv, érdekes karakterekkel és a chick lit műfaj jellegzetességeivel.

A történet természetesen egy kiszámítható sémára épül (röviden két szereplő, Kate és Rob találkozása, majd happy end), de vannak az írónőnek bátor húzásai. A férfi főszereplőt nem idealizálja; a hibáit is leírja, beleértve azt is, hogy házasságtörő volt előző kapcsolatában. Az olvasók emberi karakterekkel találkoznak, akik ugyanúgy hibákat követnek el, mint mi magunk.

A cselekmény szerint, szerelmi csalódása után a magánnyomozó Kate nyugalomra vágyik, valamint lehetőségre, hogy gondolkodhasson, így a Gospel nevű kisvárosba utazik, ahol semmi sem olyan, mint amire számított. Csáberejének teljes megkérdőjelezése után, ismét feltűnik az exhokis Rob, aki korábban visszautasította, és akivel mégis szépen-lassan menthetetlenül összegabalyodnak…

Rachel Gibson kiváló chick lit szerző. A romantika mellett számtalanszor humorral fűszerezi regényét, melyben van önirónia és csipkelődés is. A szerző, továbbá nagy hangsúlyt fektetett a fő- és mellékszereplőkre is sok íróval ellentétben, így az olvasók elég jól megismerhetik a karaktereket.

A Valentin-nap és egyéb őrültségek kiváló és könnyed olvasmány a kikapcsolódni és romantikára vágyóknak, és garantáltan mosolyt fog az olvasók arcára csalni. Az angolt ismerő kíváncsi (és türelmetlen) olvasók számára jó hír, hogy a sorozat további három kötete jelent meg angolul, így elképzelhető, hogy előbb-utóbb a magyar nyelvű változat is feltűnik majd.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek