2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Állásbörze a Miskolci Egyetemen

2015. április 1-jén, szerdán 10-16 óráig a Miskolci Egyetem előcsarnokában, díszaulájában huszonegyedik alkalommal rendezik meg a Miskolci Egyetemi Állásbörzét és Szakmai Gyakorlati Börzét.
A rendezvényt Prof. Dr. Torma András, a Miskolci Egyetem rektora nyitja meg, és egyúttal díjat ad át az egyetemen végzett szakemberek munkába állását, foglalkoztatását leginkább támogató cég képviselőjének. A díjat ebben az évben a Robert Bosch Energy and Body System Kft. veheti át.

A korábbi évek tapasztalatai alapján az állásbörzét várhatóan idén is nagy érdeklődés kíséri majd, s a szervezők reményei szerint a XXI. Miskolci Egyetemi Állásbörze tovább öregbíti a rendezvény hírnevét. A látogatottság tekintetében a szervezők mintegy 1500 főre számítanak. Az eseményre a végzés előtt álló és már állást kereső hallgatók mellett a már korábban végzetteket is várják, és az alsóbb éveseket is, hiszen ez a kiállítás remek lehetőségeket kínál „karrierinformációk” gyűjtésére és tapasztalatszerzésre egyaránt.

EBBEN AZ ÉVBEN A BÖRZÉN 59 STANDON 62 KIÁLLÍTÓ LESZ JELEN, EBBŐL 59 ÁLLÁSAJÁNLATOKAT KÍNÁLÓ, KÖZVETÍTŐ CÉG, SZERVEZET ÉS 3 TOVÁBBI PARTNER. A MISKOLCI EGYETEMI ÁLLÁSBÖRZE EZZEL A LEGNAGYOBB VIDÉKI ÁLLÁSBÖRZÉNEK SZÁMÍT.

A Miskolci Egyetemi Állásbörzén karrierlehetőséget vagy szakmai gyakorlati helyet kínáló vállalatok nagy része multinacionális cég, ill. hazai közép- és nagyvállalat. Az Állásbörzére érkező cégek által meghirdetett pozíciók 31,25%-a az Észak-Magyarországi Régióban, 25%-a Budapesten, 14,58%-a a Nyugat-Dunántúli Régióban, 10,42%-a a Közép-Magyarországi Régióban van. Nagy számban jelennek meg azok a cégek is, akik az ország valamely más pontjáról keresik toborzási céllal a miskolci egyetemistákat. Vannak köztük olyanok is, akik szorosabbra fűzték kapcsolataikat a Miskolci Egyetem valamely karával, és több területet érintő együttműködés keretében a vállalat szakemberei rendszeres szakmai előadásokkal, bemutatókkal segítik a karon folyó képzést: szakmai gyakorlati programokra fogadják a kar hallgatóit, ösztöndíjszerű programokat indítanak.

A kiállítók átlagosan 17 diplomásnak kínálnak állást, ebből 7-et frissdiplomások számára. A kiállítók jelentős számban kínálnak állást nem frissdiplomások számára is, ezért a korábban végzettek, főként a néhány éves szakmai tapasztalattal rendelkezők számára is nagy lehetőségeket rejt a börze.
A cégek többsége mérnöki/műszaki, gazdasági, informatikai, jogi, egyéb területekre toboroz munkatársakat. A legtöbb ajánlat az idén is a gépészmérnököknek, a közgazdászoknak, a villamosmérnököknek és az informatikusoknak szól. A résztvevő cégek kifejezetten keresnek műszaki menedzsert, minőségbiztosítási mérnököt, logisztikust, anyagmérnököt, olaj- és gázmérnököt, jogászt, bölcsészt és további műszaki, mérnöki végzettségűeket is. Aki nem ilyen végzettséggel rendelkezik, annak is érdemes kilátogatni a börzére és jelentkezni, mert több cég is keres bármilyen felsőfokú végzettséggel rendelkező munkatársakat. A campus végzős tanár szakos hallgatói az országos tanári és tanítói álláslehetőségekről a tanári és tanítói állásadatbázis standnál érdeklődhetnek. Az idén is jelen lesz 5 személyzeti tanácsadó, közvetítő cég, akik adatbázisába be lehet kerülni.
Előnyben vannak, akik tudnak önállóan és csapatban dolgozni, legalább felhasználói szintű számítógépes ismeretekkel rendelkeznek, mobilisak és legalább közép- vagy tárgyalási szinten beszélnek 1-2 idegen nyelvet. A tavalyi kiállítók körében végzett felmérés szerint a frissdiplomások felvételénél a legfontosabb kompetenciák a megbízhatóság, a pontosság, a motiváltság, a készség a csapatmunkára, a vállalat iránti elkötelezettség és a felelősségtudat voltak.

TALÁLD MEG A HELYED – GYERE EL A MISKOLCI EGYETEMI ÁLLÁSBÖRZÉRE ÉS SZAKMAI GYAKORLATI BÖRZÉRE!

A Miskolci Egyetemi Állásbörze lehetőséget kínál az egyetem hallgatói és oktatói számára, hogy a rendezvényen résztvevő cégek képviselőivel személyesen is találkozzanak, informálódjanak a diplomások, beleértve a friss diplomások iránti keresletről. Az álláskeresők részletes információkat kaphatnak a cégek kiválasztásért felelős szakembereitől, hogy mire is számítsanak a felvételi eljárások során. Azt is megtudhatják, milyen feltételeknek kell eleget tenniük ahhoz, hogy egy adott cégnél dolgozhassanak. Az érdeklődők amellett, hogy állásajánlatok és szakmai gyakorlati helyek közül válogathatnak, sok más egyéb karrierprogramon is részt vehetnek: előzetes regisztráció után lesz lehetőség életpálya-, életvezetési, személyiségfejlesztési, pályaorientációs és CV-tanácsadásokon, illetve magyar nyelvű próbainterjún való részvételre. Emellett 8 cég bemutatkozó előadását is meghallgathatják az érdeklődők.
Hasznos kiadványokkal lehet gazdagodni: a börzére ellátogatók előzetesen tájékozódhatnak a kiállító cégekről a www.uni-miskolc.hu/allasborze oldalain, illetve a börze hivatalos kiadványában, az Állásbörze Kalauzban. A helyszínen további térítésmentesen elérhető karriermagazinok is lesznek, mint pl. az ÁllásStart és a Karrier Plusz.

Az állásbörzére diplomázó hallgatókat és fiatal diplomásokat várnak, csak elvétve akadnak állásajánlatok középfokú végzettséggel rendelkezőknek. Tekintettel arra, hogy a későbbi sikeres elhelyezkedés kulcsa a tudatos karriertervezés, erősen ajánlott a részvétel az alsóbb éveseknek is. Nekik már most érdemes megismerni a cégeket és az általuk felkínált együttműködéseket, kapcsolatokat építeni, és képzésekkel, felkészítő tréningekkel megalapozni a munkába állás időszakát. Célszerű akár féléves gyakorlatot is eltölteni az adott cégnél, ahol később dolgozni szeretnének. Ennyi idő alatt valódi feladatokat kaphatnak, s ha beválnak, akár testhezálló pozíciókat is kínálhatnak nekik. Hasznos lehet a szakmai gyakorlat és a diplomamunka-írás összekötése is. Így elsősorban őket várják az Állásbörze mellett a Szakmai Gyakorlati Börzére is, ahol könnyen megtalálhatják álmaik szakmai gyakorlati helyét. „A Miskolci Egyetem működési folyamatainak megújítása, komplex hallgatói és intézményi szolgáltatásfejlesztésre alapozva” című TÁMOP 4.1.1-08/1-2009-0016. jelű Szakmai Gyakorlati Börze keretében 8 szakmai gyakorlati helyet kínáló, közvetítő és azokat személyesen bemutató kiállítót látnak vendégül.

A rendezvény szervezője a Miskolci Egyetem Hallgatói Központ szervezeti egysége, a Miskolci Egyetem Hallgatói Önkormányzata és a MEHASZ Nonprofit Kft. A rendezvénnyel kapcsolatos részletes információk a www.uni-miskolc.hu/allasborze honlapon is megtalálhatók.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek