2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

DK:Levél Miskolc polgármesteréhez

Kriza Ákos polgármester
Miskolc megyei jogú Város

Miskolc
Városház tér 8

Tisztelt Polgármester Úr!
Mint azt bizonyára tudja, megjelent a vasárnapi boltbezárás részletszabályozását tartalmazó 53/2015. (III.17.) számú kormányrendelet. A rendelet szerint a 2014. évi CII. törvény a kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmáról című törvényben meghozott nyitvatartási kérelmek elbírálása a jegyző feladata, tehát a jegyző adhat engedélyt a kérelmet benyújtó vállalkozóknak a kötelező vasárnapi zárva tartás alóli mentességre.
Bizonyára Ön is látta azt a hatástanulmányt, amely szerint az emberek több, mint kétharmada elutasítja a boltok vasárnapi zárva tartását. Mivel a törvény ráadásul a kormány egyik legnépszerűtlenebb intézkedésének számít, ez egy jó alkalom lehet Önnek arra, hogy bebizonyítsa a választói melletti elköteleződését.

Éppen ezért arra kérem, mint felelős Polgármestert: tegye lehetővé, hogy minden kérelmező vállalkozó mentességet kapjon a kötelező vasárnapi zárva tartás alól.

Kérem döntsön a választók, a kereskedelmi dolgozók és városunkban tevékenykedő kereskedők érdekei szerint még akkor is, ha ez nem esik egybe Orbán Viktor hatalmi érdekeivel. Ezzel nem csak Miskolc járna jól, hanem Ön is, hiszen az emberek azt látnák, hogy Ön akár a pártérdekkel is szembemegy, ha városunk és az itt élők érdekeiről van szó.
Remélem, hogy az emberek érdekeit szolgáló, felelős polgármesterként jár el az ügyben.

Miskolc, 2015. március 25.

Tisztelettel:

Dr. Tompa Sándor
Önkormányzati képviselő

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek