2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

DK: Fazekas miniszter elégedett a maffia üzelmekkel

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter azt nyilatkozta a Magyar Hírlapnak, hogy szerinte Kiss Szilárd, előzetes letartóztatásban lévő volt agrárattasé értékes munkát végzett. Fazekas volt az a miniszter, aki két, orosz alvilági kapcsolatokat is feltáró nemzetbiztonsági átvilágítás ellenére tette miniszteri megbízottjává Kiss Szilárdot.
Fazekas Sándor csak Kiss agrárattaséi sikereiről beszél, de bizonyára azokra a maffia üzelmekre is büszke lehet, amelyek esetleges tudatában is a megbízottjává tette Kisst. Az Index információi szerint Kiss több tucat orosz prostituáltnak és maffiózónak segíthetett magyar vízummal bejutni Európába, az Orbán-kormány morális tartásából ítélve pedig ezek is a siker részét képezik. Az, hogy Nyugat-Európában rendre magyar vízummal buknak le orosz prostituáltak és bűnözök, hosszú távon akár a magyar állampolgárok schengeni övezetben történő utazásának a korlátozását is eredményezheti.

A Demokratikus Koalíció szerint elfogadhatatlan, hogy Fazekas Sándor lemondás helyett letartóztatott maffiózókat magasztalhat, maffiabecsületéről téve egyértelmű tanúbizonyságot. A DK szerint Orbán Viktornak kell lemondatnia Fazekast miniszteri posztjáról, ellenkező esetben ő tartozik felelősséggel Kiss Szilárd nemzetbiztonsági kockázatot jelentő orosz alvilági kapcsolataiért és az Európában magyar vízummal tevékenykedő orosz prostituáltak és bűnözők ügyleteiért.

Vadai Ágnes
Országgyűlési képviselő
Demokratikus Koalíció

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek