2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • Újabb munkahelyeket teremt a sátoraljaújhelyi Prec-Cast Öntödei Kft.

Újabb munkahelyeket teremt a sátoraljaújhelyi Prec-Cast Öntödei Kft.

 12.000 négyzetméteres gyártócsarnokot avattak fel a Prec-Cast Öntödei Kft. központjában, Sátoraljaújhelyen. Az új létesítmény megépítésével nem csak új fejlesztési lehetőségek nyílnak meg a magyar öntészet egyik legfontosabb szereplője, a Prec-Cast Öntödei Kt. előtt, de további munkahelyeket is tudnak teremteni. A most átadott beruházásnak köszönhetően közel 100 új munkahely létesül.

A Prec-Cast 2014 januárjában „Ipartelepítés a Prec-Cast Öntödei Kft-nél” címen nyújtotta be a pályázatot, mellyel az új gyártócsarnok építését célozták meg. Az Észak-Magyarországi Operatív Programnak (ÉMOP) köszönhetően összesen 1 milliárd forintot fordíthattak a 12.000 négyzetméteres gyártócsarnok elkészítésére. 2014 áprilisában Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter részvételével letették az alapkövet és elkezdődhettek a munkálatok.

A csarnokot ma szalagátvágással avatta fel Magyar Levente gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkár és Wilhelm Rambold a Prec-Cast Öntödei Kft. ügyvezető tulajdonosa. Rambold úr szerint a fejlesztést egyfelől a megnövekedett piaci igények indokolták, másrészt az, hogy a német anyacégtől termelési kapacitást készülnek elhozni, valamint új termékek gyártásának bevezetését is tervezik. „Az új gyártócsarnokban fog megvalósulni a CNC megmunkálás, valamint minden egyéb megmunkálási folyamat. Az új helyszínnek köszönhetően egy helyen tudjuk majd elvégezni a teljes megmunkálási folyamatot az adott termékeken. Fontos szempont, hogy az új technológiával épült csarnok megújuló energiát is használ, amitől jelentős energiamegtakarítást várunk.” folytatta az ügyvezető tulajdonos.

Magyar Levente gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkár elmondta: „Örömteli érzés, hogy egy olyan avatóünnepségen vagyunk jelen, ami nem a Nyugat-Dunántúlon, hanem Kelet-Magyarországon valósul meg, ezért hálásak vagyunk a Prec-Cast Öntödei Kft.-nek, hogy ezt a térséget választotta. A Prec-Cast Öntödei Kft. egy olyan családi vállalkozás, ami a német-magyar kapcsolatok egyik zászlóshajója.”

A harmadik generáció óta 100 százalékban családi tulajdonú Prec-Cast Öntödei Kft. folyamatos bővülésével újabb és újabb munkahelyeket biztosít. A vezetőségnek fontos, hogy a térség szakemberi el tudjanak helyezkedni, ezt bizonyítja az is, hogy februárban támogatási szerződést írtak alá a Miskolci Egyetemmel. Az együttműködés révén hozzájárulnak a duális járműipari öntészeti szakirányos anyagmérnök képzés létrehozásához és az intézményi működtetés feltételeinek megteremtéséhez.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek