2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Jobbik:Távozzon Ilan Mor „kellemetlen”, történelemhamisító kirohanása miatt!

Ilan Mor, izraeli nagykövet minden jóérzésű magyar embert megbotránkoztatott, amikor a 2015-ös Eurovíziós Dalfesztiválon Magyarországot képviselő Csemer Boglárka Wars for Nothing című dalának színpadképében szerepelő felirat eltávolítását követelte, amit az énekesnő is művészi alkotószabadságának megsértéseként értékelt. Szerinte a “2014 – Gáza – az áldozatok kétharmada civil, köztük több mint 500 gyerek” mondat „kellemetlen” Izrael-ellenes politikai üzenet.
A Jobbik Magyarországért Mozgalom szerint azzal, hogy kéretlenül beleavatkozott hazánk belügyeibe, antidemokratikus módon cenzúrázgatni kívánt volna egy rendkívül népszerű magyar dalt, diplomáciai feladatának határait messze túllépte. Kijelentése pedig oly annyira szélsőségesen rasszista megnyilvánulás, hogy ezzel egyszer és mindenkorra kiírta magát az európai értékrendet képviselő diplomaták sorából.

Sajnálatos ugyanakkor, hogy ez a fajta gyűlöletbeszéd korántsem példa nélküli Izrael állama hivatalos képviselői körében, így nemcsak a 2014-es bombázások ártatlan gyermekáldozatainak az emlékét csúfolják meg kegyeletsértő módon, hanem az azt megelőző terrorhadjáratokban meggyilkoltak és elüldözött tízezrekét is. Meggyőződésünk, hogy kormányzati szintre emelt történelemhamisítás helyett, az ENSZ által háborús bűnöknek minősített tettekkel történő őszintén szembenézésre lenne szükség, és az elkövetőknek pedig nemzetközi bíróság előtt kellene felelniük tetteikért.

Felszólítjuk a magyar külügyet, hogy határolódjon el Ilan Mortól, és kérje a nagykövet felmentését alkalmatlanság miatt. Felhívjuk ugyanakkor az MTVA illetékeseit, hogy álljanak ki az előadóművész mellett és védjék meg ezáltal is hazánk becsületét.

Hegedűs Lorántné országgyűlési képviselő

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek