2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
Fogyi Klub a Szent Ferencben

Fogyi Klub a Szent Ferencben

Fogyi Klub a Szent FerencbenA miskolci Szent Ferenc Kórházban működik egy speciális részleg, ahol most már harmadik éve speciális diétával, mozgással segítenek a túlsúlyos embereknek, hogy megszabaduljanak felesleges kilóiktól. Innen jött az ötlet, hogy alakítsanak egy egyesületet, amely segít abban, hogy a kórházban megtanult diétát, életformát továbbvigyék a hétköznapi életben is.

A klub 2008. júliusában alakult, ma már egyesületként működik, amelynek céljairól Tóth Pálné elnököt kérdeztem.

– Az a legfőbb célunk, hogy mind elméleti mind gyakorlati segítséget nyújtsunk a tagjainknak, hogy mindaz a tudás, amit a kórházban az egészségügy segítségével elsajátítottak ne vesszen kárba.

– Mit jelent ez a hétköznapokon?

A klub minden hónap második hétfőjén a kórház előadójában tart összejövetelt. Itt igyekszünk olyan előadásokat szervezni, amelyek egy-egy területet boncolgatnak. A tagjaink szakemberekkel találkozhatnak, akik segítenek problémáik megoldásában, és az egészséges életmód kialakításában. Egyesületünk titkára Farkasné Tiszai Julianna dietetikus, hozzá bármikor fordulhatnak tagjaink. Minden hónapban szervezünk túrát, amellyel a jó levegőn való mozgást igyekszünk rendszeressé tenni. Hetente kétszer kedded és csütörtökön pedig vizitorna is van a Szent Ferencben, ahol gyógytornászok mozgatják meg a tagokat. Minden csütörtök este a tornateremben hastánctanfolyamot tartunk, mert a tánc, a zene amellett, hogy a léleknek is jót tesz, szinte minden porcikáját megmozgatja az embernek. Most a karácsonyi összejövetelünkön fel is lép a kis csoport a bátrabb tagokkal.

– Ezeken a programokon csak az egyesületi tagok vehetnek részt?

Nem, senkit nem szeretnénk kizárni, mindenkit várunk, aki szeretne jönni ezekre a programokra.

Fotó:OBE

 

Fogyi Klub a Szent Ferencben Fogyi Klub a Szent Ferencben Fogyi Klub a Szent Ferencben Fogyi Klub a Szent Ferencben Fogyi Klub a Szent Ferencben

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek