2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Amit nem mertünk megkérdezni a netről…

Vajon hogy lehet a családfánkat nagy utazások nélkül is kutatni? Ki tudna egyszerűen megtanítani a Skype használatára? És egyáltalán: létezik ingyen internet? A kérdések bármelyikünkben felmerülhetnek. A válaszokat pedig megkaphatjuk egy-egy könyvtári programon. Naponta órákat töltünk az interneten, és általában fel sem merül, hogy a böngészést tanulnunk kellene. A nagy hagyományú Internet Fiesta programjai sem oktatnak – viszont segítenek felfedezni, vagy, mivel az előadók megtették helyettünk, megkímélnek egy sor keresgéléstől. Sőt, akár kiadástól is, hiszen március 21-én, szombaton délelőtt 10 órától a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár beiratkozott és regisztrált olvasói egy órán át ingyen internetezhetnek.
Ugyanott március 20-án, pénteken délután 1 órától a kezdő felhasználóknak segítenek abban, hogy lehet minél jobban kihasználni a fényképek feltöltésére, megosztására, rendezésére néhány népszerű közösségi oldalt. Hétfőn délelőtt a térképek, utcajegyzékek, útvonalkeresők használata lesz a középpontban, délután pedig a régi utcákon tehetünk sétát a könyvtár digitalizált képeslapgyűjteménye segítségével.
És ezek csak példák abból a számos lehetőségből, amit a Fiesta idején kínálnak a miskolci könyvtárak. De ha már emlegettük: a családfakutatáshoz 24-én, a skype-oláshoz 25-én kapunk segítséget, ugyancsak a Rákócziban.
A József Attila Könyvtárban interaktív mesefoglalkozásokat tartanak a világháló által, a Petőfiben Ilyen volt … – ilyen lett… címmel helyismereti barangolást szerveznek, a Tompában a tavaszi növényeket, élőlényeket, ünnepeket ismertetik meg a kicsikkel a net segítségével – többek között. Részletek és további programok a könyvtár weboldalán (rfmlib.hu) találhatók.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek