2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • Laptop pályázatot hirdet a K&H a leghátrányosabb helyzetű kistérségekben

Laptop pályázatot hirdet a K&H a leghátrányosabb helyzetű kistérségekben

Az iskolások pénzügyi oktatásához 4 millió forintnyi eszközt ad a K&H A „diákok pénzügyi oktatása” laptop pályázatot hirdet a K&H Csoport Magyarország 47 leghátrányosabb helyzetű kistelepülésének általános iskolái számára, melyre a pénzügyi oktatásról szóló elképzelések leírásával és kivitelezési tervével lehet nevezni, kitérve a laptopok képzésen belüli használatára. A pályázaton 100 laptop talál új gazdára.

A K&H Csoport 2014. szeptemberétől minden közösségi szerepvállalási programjában kiemelten támogatja Magyarország 47 leghátrányosabb helyzetű kistérségét. Az itt élő diákok számára fontos, hogy megtanuljanak a pénzzel bánni, tervezni, annak érdekében, hogy felnőve jobb körülmények között élhessenek, mint adott esetben a szüleik, így is közelebb kerülve a teljesebb élethez. A szerényebb körülmények között élő tanulók oktatásában sokszor az átlagosnál nagyobb szerep hárul a pedagógusokra, hiszen a család sajnos nem mindig tudja biztosítani a gyerekeknek a megfelelő hátteret, a jó példát.

Az elmúlt években sokat fejlődött az oktatási intézmények infokommunikációs eszközökkel való ellátottsága. Az Oktatási Hivatal 2011-es felmérése szerint csaknem 18 ezer interaktív táblát, több mint 83 ezer lap topot, valamint körülbelül 30 ezer projektort működtettek a magyar iskolákban, így a korábbi felmérésekhez képest az interaktív táblák száma több mint háromszorosára; a laptopok száma két és félszeresére, az iskolai munkaállomások száma több mint kétszeresére nőtt, és a projektorok száma is megduplázódott. A K&H Bank által megkérdezett pedagógusok szerint az azóta történt eszközfejlesztések ellenére jelenleg is legalább 2-3 pedagógusnak kell egy laptopot használnia, ami megnehezíti a felkészülésüket.

A K&H Csoport ezért 2015. március 11-én meghirdette a „diákok pénzügyi oktatása” laptop pályázatot a magyarországi leghátrányosabb helyzetű kistérségek iskolái számára. A pályázat célja a pénzügyi oktatás tanmenetbe építésének támogatása, az okos pénzügyi döntések minél fiatalabb korban, játékos formában való elsajátítása, valamint az oktatáshoz szükséges eszközök számának növelése.

A pályázaton indulni a www.kh-vigyazzkeszpenz.hu oldalról letölthető szöveges kérdőív kitöltésével lehet. Amennyiben az iskolában már folyik pénzügyi oktatás, annak bemutatását és továbbfejlesztési terveit várják a kiírók, ahol pedig még nem folyik aktív pénzügyi oktatás, ott a terveikről kell beszámolniuk. Elvárás, hogy a pályázók feltüntessék, hol használják fel az elnyerni kívánt laptopokat a képzés során. A zsűri értékelési szempontjai között kiemelten szerepel a tervek megvalósításának valószínűsége a szakmaiság és az átláthatóság mellett. A zsűri révén kiválasztott iskolák között a K&H által korábban használt 100 darab laptopot osztanak ki, melyek jelenlegi piaci összértéke 4 millió Ft.

A pályázatok postára adási vagy e-mailben történő beküldési határideje 2015. április 17. éjfél. Az eredmény kihirdetésére 2015. május 15-én kerül sor.

„A K&H Csoport elkötelezett a hátrányos helyzetű kistérségek, a rászorulók támogatása iránt. A felajánlott eszközök segítségével reméljük, megkönnyítjük a pedagógusok munkáját, és így lehetővé válik, hogy még játékosabb és a digitális eszközök segítségével színesebb, interaktívabb órákat tarthassanak az adott régiókban tanuló diákoknak és a pénzügyi alapismereteket is beépítsék a tanmenetbe” – mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs igazgatója.

A laptop pályázatot a Pénzügyi Tudatossági Nap keretében tartott pedagógus továbbképzések és ismeretterjesztő órák keretében hirdetik ki, melyek a Magyar Bankszövetség által szervezett Pénz7-tel párhuzamosan indulnak.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek