2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Kampány a hazai Munkaadói Szövetségek Feljesztésére

Tavaly nyár óta az Európai Szociális Alap támogatásából fejleszti a hazai munkaadók alkalmazkodóképességét a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ). A Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló információs kampány során a legnagyobb hazai munkaadói szervezet több regionális szövetségének nyújt támogatást kapacitásai fejlesztésére. A kampány következő állomásaként idén tavasszal az ország öt régiójában szerveznek rendezvényeket a helyi vállalatok, szakszervezetek és önkormányzatok képviselőinek részvételével.

Magyarország legnagyobb munkáltatói szervezete, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) nemcsak elkötelezetten képviseli a hazai munkaadók érdekeit, de rendkívül fontosnak tartja folyamatos fejlesztésüket, mellyel javítani tudja a vállalatok alkalmazkodóképességét a gyorsan változó gazdasági környezetben is. Ezt a célt szem előtt tartva indította útjának a szövetség a Széchenyi 2020 program által támogatott információs kampányát is, amely során az Észak-Alföldön, Észak-Magyarországon, Közép-Dunántúlon és Nyugat-Dunántúlon aktív munkaadói szövetségek minél hatékonyabb működését kívánják segíteni.

A 2014 nyarán indult program első szakasza a munkaadói érdekképviseletek erősítésére irányul, ennek érdekében az MGYOSZ nemzetközi jó gyakorlatok megismertetésével igyekezett segíteni a szervezetek munkáját. A projekt keretében az MGYOSZ tagszervezetei külföldi munkaadói szervezetek vendégeként, első kézből ismerhették meg azok felépítését és működését. A tanulmányutak során a regionális szövetségek vezetői ellátogattak a Stájerországi Munkaadói Szövetséghez, a franciaországi Fém- és Gépipari Munkaadók Országos Szövetségéhez, valamint a Düsseldorfi Munkaadói Szövetséghez,  és a Bajor Gyáriparos Szövetséghez.

A kampány során a vállalatok számára, alkalmazkodóképességük javítása érdekében, az MGYOSZ ingyenes nyelvi és informatikai képzéseket nyújt a régiókban.

Az információs kampány újabb állomásaként a legnagyobb hazai munkaadói szervezet idén tavasszal Budapesten és négy régióban, szervez eseményeket a helyi munkaadók számára, ahol a háromoldalú egyeztetéseken a vállalatok találkozhatnak a régiójuk döntéshozóival és szakszervezeti képviselőkkel. A rendezvényeken a helyi vállalatok előtt álló lehetőségekről és kihívásokról, valamint régiójuk gazdasági helyzetéről tartanak előadásokat. Az MGYOSZ május elején egynapos képzést is szervez a régiókban, melyek keretében a munkaadók az új Munka Törvénykönyvéről, annak módosításairól és az alkalmazással kapcsolatos eddigi tapasztalatokról informálódhatnak.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek