2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Visszaidézve az advent fényeit és hangulatát

Kazincbarcika – A város legszebb ünnepi díszbe öltözött lépcsőházait, erkélyeit, intézményeit, vállalkozásait és családi házainak tulajdonosait díjazták Kazincbarcikán.

A „Legyen az ünnep még szebb” elnevezésű hagyományos városszépítő versenyre tavalyról átnyúlva idén immár kilencedik alkalommal került sor.
A 2006-ban elindított kezdeményezést a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület és a Kazincbarcikai Egyesületek Fóruma közösen gondozza.
A február 25-ei díjátadó ünnepségen a rendezvény alaphangját az In Aeternum Gospel Énekegyüttes adta meg, majd két olyan kisfilmet láthatott a közönség, ami a verseny legszebbjeit mutatta be: házakat, erkélyeket, intézményeket, utcarészleteket. Így a farsang végén igazi időutazásban vettek részt a jelenlévők, nosztalgiázva egy kicsit a páratlan karácsony hangulatban.
Ezt követően Fancsik József, a városszépítő egyesület elnöke értékelte a versenyt, majd Klimon István, Kazincbarcika alpolgármestere köszöntötte azokat, akiknek keze nyomán még szebb lett a város.
Mint mondta: ezeknek az embereknek, civil és egyéb közösségeknek óriási szerepe van abban, hogy Kazincbarcika karácsonyi városképe évről-évre ünnepibb és szebb legyen.
A rendezvényen négy kategóriában adtak át elismeréseket, majd nyilvánosan bejelentették, hogy a tervek szerint Karcag felkérésére Kazincbarcika városa is csatlakozik a „Legszebb konyhakertek” elnevezésű országos programhoz.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek