2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Medicina
  • »
  • Tudod, mivel keneget masszőröd? Lehet, hogy kőolajszármazékokkal…

Tudod, mivel keneget masszőröd? Lehet, hogy kőolajszármazékokkal…

Napjainkban egyre többet emlegetik a kőolajszármazékokból készült kozmetikumok károsabbnál károsabb hatásait. Ám tudjuk-e, hogy mit tartalmaz a sokszor természetes alapanyagok felhasználásával hirdetett masszázsolaj?


Te pontosan ismered annak a kencének az összetevőit, mellyel akár hetente is átkenegetik a bőröd? Amennyiben neked számít, hogy mi kerül a bőrödre, akkor bátran kérdezd meg a masszázst végző személytől, illetve olvasd el az olaj csomagolásán található összetevők listáját. Sokan csupán legyintenek, mikor szóba kerülnek a natúrkozmetikumok, hogy bizony ilyesmi nem is létezik, hiszen mindegyik krém és olaj tartalmaz mesterséges anyagokat is. El kell mondani azonban, hogy léteznek 100%-osan organikus eredetű krémek és masszázsolajok is.

A masszázs igen hosszú múltat tudhat maga mögött, melynek alapjait csupán találgatni tudjuk, nagy valószínűséggel ösztönszerűen alakult ki sok-sok évvel ezelőtt. Az elmúlt néhány évtizedben elfeledtük a masszázs előnyeit, ám manapság ismét előkerült, sőt egyenesen divat lett masszázsra járni. A megterhelt hétköznapokban többször is tapasztalhatjuk, hogy fáj valamelyik testrészünk, illetve hogy az egész testünk feszültebb. Ilyen esetekben egy masszázs segítségével megszabadulhatunk a teljes testünket átjáró görcsös érzéstől. A masszázs emellett arra is kiválóan alkalmas, hogy energiával töltse fel a testünket és a lelkünket is. Mára már a masszázsok több típusa is kialakult, de akármelyik mellett is döntünk, ajánlatos figyelmet fordítani, hogy a masszázshoz milyen olajat használnak. Sok esetben ugyanis kőolajszármazékok felhasználásával készült olajokat alkalmaznak a szalonokban, mint a paraffin és a parabén. A kozmetikában sokszor használják ezt a két szintetikus anyagot, hiszen sokkal olcsóbb, mint a természetes.

Bár a masszázsolajok nagy választékával találkozhatunk az üzletekben és a drogériákban, egyáltalán nem mindegy, hogy melyiket fogjuk megvásárolni, és magunkra kenni. A szintetikus anyagokat az ember bőre nem képes beszívni, de ez talán még a kisebb probléma, hiszen ártalmas és mérgező hatásúak is. Sajnos a legtöbb masszázson nem organikus anyagokból készült masszázsolaj kerül a bőrünkre, éppen emiatt kell a masszázst követően letusolnunk, hogy lemossuk magunkról. Ezzel szemben az organikus eredetű masszázsolajok bőrápoló hatással is bírnak, így nincs rá szükség, hogy a masszázs befejeztével eltávolítsuk magunkról. Tarts észben, nem mindegy, hogy mivel ápolod a bőröd, évek után is meg fogja hálálni, ha nem kőolajszármazékokkal kenegeted!

Forrás: Amasar.hu

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…