2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Lezárt ügyek: visszatért a házaló faárusból lett rabló

Az idős borsodivánkai férfit megfenyegette támadója, hogy árulja el, hol tartja lakásában tartott pénzét.

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság 2013. október 10-én a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen. Az eljárás kiinduló adatai szerint aznap reggel, 8 óra körüli időben egy borsodivánkai családi ház nyitva lévő ajtaján bemenve ismeretlen személy megjelent az ingatlanban és életveszélyesen megfenyegette az otthon tartózkodó 87 éves férfit, hogy árulja el, hol tartja feleségével közösen gyűjtögetett pénzét.

A fenyegetés hatására az idős sértett elmondta az értékek tárolási helyét, így a támadó a megszerzett nagyobb mennyiségű készpénzzel együtt távozott a lakásból.

Az ügyben elvégzett adatgyűjtés eredményeként a hatóság látókörébe került Sz. János 32 éves sajóbábonyi lakos, aki Borsodivánkán társaival együtt három nappal a bűncselekményt megelőzően házaló árusként fát értékesített. Kiderült, hogy a későbbi gyanúsított néhány tízezer forint értékben az időskorú sértettnek és feleségének is adott el a tűzifából.

Bár Sz. János a 2014. február 6-án megtartott gyanúsítotti kihallgatása során a bűncselekmény elkövetését tagadta, de a rendelkezésre álló személyi és tárgyi bizonyítékok alapján a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya őrizetbe vette és előterjesztést tett előzetes letartóztatására, amit ügyészi indítványra az eljáró nyomozási bíró elrendelt.

Az ügy érdekessége, hogy a terhelt még a nyomozás során börtönbe került, mivel az általa korábban elkövetett vagyon elleni bűncselekmény miatt jogerősen kiszabott 1 év 2 hónap szabadságvesztés büntetést 2014. május 26-án a bíróság foganatba vette.

Az ügyben indított nyomozást a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság 2015. február 12-én befejezte és az iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes járási ügyészségre.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek