2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Jobbikos nyomásra végre kártérítést kapnak a vörösiszap-károsultak

A Jobbik 2010. október 4-e, azaz a vörösiszap-katasztrófa napja óta fokozott figyelmet fordít a károsultak érdekeinek képviseletére. A tragikus naptól kezdve személyesen voltunk jelen és segítettünk a veszély elhárításában és a mentésben. Ezzel párhuzamosan az általam vezetett parlamenti vizsgálóbizottság tárta fel a katasztrófa okait és nevezte meg annak egyértelmű felelőseit.
A károsultak érdekében számos alkalommal felemeltük a szavunk. Az elmúlt időszakban sajtótájékoztatón, parlamenti felszólalásokban követeltük a kormánytól, hogy fizesse meg az azóta felszámolás alá került MAL Zrt. helyett a károsultak részére bíróság által jogerősen megítélt nem vagyoni kártérítést, a felszámoló részére fizetett illetéket pedig térítse vissza.

A folyamatos nyomás most meghozta eredményét: költségvetési módosító indítványt nyújtottam be a 2015. évi központi költségvetéshez, melyben a kártérítések kifizetésére különítettem el összeget. A módosító indítványt a kormánypárt még leszavazta, azonban nem sokkal később egy kormánydöntéssel maga hozta helyre nyilvánvaló hibáját, és a Jobbik kérésének eleget téve megszavazta a károsultak kifizetéséhez szükséges összeget, sőt még a felszámolói illetékekről sem feledkezett meg.

A Jobbik többször kifejtette: nekünk nem az a fontos, hogy ki valósítja meg programunkat, hanem az, hogy kezdeményezésünkre ezek a magyar emberek számára rendkívül fontos intézkedések valóra váljanak. Mindezek után azt szeretnénk, ha végre az évek óta húzódó büntetőeljárás is lezárulna, és a tettesek elnyernék méltó és példás büntetésüket.

Kepli Lajos, a Jobbik országgyűlési képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek