2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Egy angliai gengsztercsalád története

Az évtizedek óta író, tizenhat regény bestseller szerzője és többszörös díjnyertes Martina Cole, ismét megajándékozta olvasóit egy izgalmas, Angliában játszódó fikcióval, Az Élettel. Legújabb regénye, Cole jellegzetes stílusát és írói tehetségét bizonyítja. Az Élet kiemelkedő szórakozást fog nyújtani azoknak, akik a bűnügyi világba szeretnének betekintést nyerni, vagy csak egy lebilincselő, a maga brutalitásában is elragadó fikcióra vágynak.


Cole karakterei rendkívül hitelesek és hétköznapiak, mégis különlegesek. Az Élet egy gengsztercsalád, a Bailey-k történetét mutatja be, két testvérre helyezve a fókuszt; Danielre és Peterre, akik egymás szöges ellentétei. A regény bemutatja, hogy a szegénységből egy magasra törő családnak is meg kell fizetnie kétes sikerének árát, és hogy a bűnöző életvitelnek milyen hátulütői vannak. A szerző gondoskodott arról, hogy a Bailey-világ észrevétlenül szippantsa magába az olvasókat. A 70-es évek eseményei segítségével kapnak az olvasók egy teljes képet a 90-es évek eseményeiről, és értik meg a Bailey családot nagyobb mélységben.

Ez a könyv nem szenved hiányt brutalitásból, helyenkénti káromkodásból, árulásból, valamint szexből sem. Főként a második felétől válik igazán mozgalmassá és letehetetlenné a regény. Cselekménye komplex, ezért gondos olvasást igényel. A cselekmény során megdöbbentő karakterfejlődésen mennek keresztül egyes szereplők, ám a mellékszereplők kidolgozatlanok maradnak. A regény több helyen hasonlóságot mutat Cole korábbi regényeivel, mely nem fogja elkápráztatni a kritikusokat, de a rajongóknak semmiképpen nem fog csalódást okozni, hiszen Cole még mindig egy kitűnő szerző.

Számos írónak gondot okoz, hogy nehezen múlják felül egykori egyedülálló sikert aratott regényüket. Remélhetőleg Cole a jövőben, más műfajban is kipróbálja majd magát, újat mutatva ezzel lelkes olvasóinak, hiszen kivételes írói tudását érdemes lenne még tovább kiaknázni, és annak a típusú fikciónak, melyben Cole igazán otthonosan mozog, már nem biztos, hogy sokkal tovább feszíthetőek a határai.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek