2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

DK: Rohamtempóban gyűlnek az aláírások a népszavazás kiírásáért

A Demokratikus Koalíció két hete kezdte meg aláírásgyűjtést azért, hogy a boltok vasárnapi nyitva tartásáról népszavazás dönthessen. Mivel a Fidesz akadályozza, hogy megkezdődjön a népszavazási aláírásgyűjtés, ezért a DK petíciót indított magáért a népszavazásért. Két hét alatt eddig közel 60 ezer aláírás gyűlt össze a petícióhoz.
A DK többször is hangsúlyozta, hogy a petícióra nem saját ügyeként, hanem minden magyar ember közös ügyeként tekint, ezért arra kérte az Orbán Viktorral és maffiakormányával szemben álló civil és politikai mozgalmakat, hogy – saját zászlajuk alatt – ők is gyűjtsék az aláírásokat a népszavazás kiírásáért.

A DK üdvözli, hogy a Párbeszéd Magyarországért egyetértését fejezte ki a demokratikus ellenzék egységes fellépésének szükségességét illetően. Szabó Tímea társelnök levele szerint a PM elnöksége támogatja a DK vasárnapi nyitva tartásra vonatkozó aláírásgyűjtő kezdeményezését, ezért a petíció aláírására buzdítja szimpatizánsait. Az MSZP eközben bejelentette, hogy utcai közvélemény kutatással győződik meg az ügyben kialakult széles társadalmi egyetértésről.

A DK reméli, hogy a többi demokratikus ellenzéki szervezet is részt vesz az aláírásgyűjtésben, hiszen a magyar polgárok döntési szabadságát és több tízezer munkahelyet veszélybe sodró tiltó rendelet ügye közös nevező lehet az orbáni világ ellen küzdő demokraták között.

Molnár Csaba
ügyvezető alelnök, DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek