2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
Elfogás csokor a rendőröktől

Elfogták az álgázszerelőket

Elfogták az álgázszerelőketNem tudtak elillanni azok az álgázszerelők, akik több tízezer forintot vettek el egy taktaharkányi idős nőtől a közelmúltban.

A sértett lánya tett bejelentést a Taktaharkányi Rendőrőrsön, hogy édesanyjától két férfi elvitt több tíz ezer forintot, akik magukat gázszerelőnek adták ki. Az idős nőnek azt mondták, hogy ki kell cserélni egy alkatrészt, ezért kérik el tőle a beszerzéséhez szükséges összeget. A nyugta nélküli pénzátadás után az álgázszerelők személygépkocsival elhajtottak a helyszínről.

 

A bűncselekmény elkövetését szinte azonnal jelentették a rendőrségen, így a Taktaharkányi és a Tokaji Rendőrőrs nyomozói, a helyi polgárőrökkel kiegészülve összehangolt munkával egy órán belül elfogták a gyanúsítottak. A két miskolci férfit még aznap őrizetbe vette a rendőrség, és velük szemben csalás miatt indítottak eljárást, amit a napokban zártak le vádemelési javaslattal, így hamarosan bíróság előtt kell fellelniük elkövetett tettük miatt.

Figyelem: trükkös lopások, csalások! Az utóbbi időben előfordult Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, hogy trükkös tolvajok tévesztették meg főleg idős áldozataikat.

Van ellenük megoldás: Idegeneket ne engedjenek be a lakásukba, kertjükbe!

A rendőrség felhívja az érintettek, főleg egyedülálló idős emberek figyelmét, hogy a magukat hivatalos személyeknek kiadóktól minden esetben kérjenek igazolványt! Továbbá alkalmi vendégeiket soha ne hagyják felügyelet nélkül! Ha mégis megtörtént a lopás, az elkövető által használt tárgyakat ne dobja ki, ne mossa, vagy törölje el, mert ezek nagy segítséget jelentenek a későbbi nyomozásban, akárcsak az elkövetők pontos személyleírása! Ha idegen autó tűnik fel a környéken, írja fel a rendszámát, jegyezze meg lényeges tulajdonságait például a színét, típusát.

 

További jó tanácsok:

● Lehetőség szerint kerítésen át (bezárt kapuk, s kulccsal zárt lakás ajtók mellett) kérdezzék meg az Önökhöz becsengetőket jövetelük céljáról, és mielőtt beengednék őket bizonyosodjanak meg állításuk valódiságáról!

● Bármilyen gyanús körülmény esetén azonnal értesítsék a rendőrséget az ismert 107-es vagy 112-es telefonszámon!

● Amennyiben a média hírcsatornáin keresztül értesülnek az úgynevezett trükkös tolvajok tevékenységéről, értesítsék és figyelmeztessék szomszédjaikat, ismerőseiket!

 

Ne késsen! Az idő és a rendőrség is Önnek dolgozik! A fent említett bűncselekmény eredményes felderítéséhez többek között hozzájárult az is, hogy miután a sértett észlelte a történteket azonnal értesítette a rendőrséget! A rendőrségi tapasztalatok azt mutatják, hogy a különböző bűncselekmények felderítését pozitívan befolyásolja, ha az érintettek, sértettek, a szemtanúk mihamarabb megteszik bejelentésüket az esetről, akár személyesen, vagy az ingyenesen hívható segélyhívó számokon: 107, 112.

A Szerencsi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek