2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Széleskörű aláírásgyűjtést indít a Jobbik Miskolcon is

Február végén a Jobbik Miskolcon is el fogja indítani aláírásgyűjtő akcióját négy fontos kérdésben, jelentette be Szilágyi Szabolcs, a Jobbik miskolci önkormányzati képviselője.
Ennek részeként javasolják, hogy 40 év munkaviszony után a férfiak is nyugdíjba mehessenek. Szilágyi szerint a kérdés egyre többeket érint Miskolcon is, hiszen a városban az elmúlt négy évben 10 százalékkal nőtt a 64 év felettiek száma, ugyanakkor egyes felmérések szerint a férfiak csupán 64 százaléka éli meg a 65 éves kort, így a jelenlegi nyugdíjkorhatárral sokak elvesztik a nyugdíjas léthez való lehetőségüket.

A párt emellett ingyenes internet csomagot vezetne be, melynek költségét a reklámadóból befolyó bevételekből finanszíroznák. Ezzel egyrészt az e-közigazgatás fellendülne, másrészt, lehetőséget kapnának a miskolciak a kiegyensúlyozott tájékozódásra, amit a Fidesz szócsöveként működő városi közmédiák ma teljesen ellehetetlenítenek.

A harmadik kérdéskört a bevándorlás témája adja, amellyel szemben a Jobbik zéró toleranciát vezetne be: a menekültügyi eljárásokat fel kell gyorsítani, vissza kell állítani a határőrséget. Szilágyi emlékeztetett arra is, hogy a belügyminisztérium Miskolcot is megkereste, hogy a városban létesüljön menekülttábor, és bár annak megépítését a Fidesz cáfolta, a Világsátor projekt óta tudjuk, hogy bármit képesek az utolsó pillanatban is lenyomni a közgyűlés, és a miskolci lakosok torkán.

A negyedik, de Szilágyi szerint talán a legfontosabb téma, a semlegesség kérdése egy esetleges NATO-Oroszország között kirobbanó fegyveres konfliktusban. A Jobbik itt azt várja a lakosságtól, támogassák aláírásukkal a párt azon álláspontját, hogy Magyarország semmilyen szinten nem kíván részt venni ebben a konfliktusban, helyette a béke és a semlegesség jogos igényét kívánja fenntartani.

„Bízunk abban, ahogy a Világsátor ügyében indított aláírásgyűjtésünk pártpreferenciától függetlenül összehozta a miskolciakat, úgy most is egységet mutat majd Miskolc lakossága, és az igaz ügyek melletti támogatásukról biztosítanak minket” – fogalmazott Szilágyi Szabolcs.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek