2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

DK: Mégsem jön a BMW – hazugság volt a kormányközeli szivárogtatás

Orbán Viktor és Angela Merkel hétfőn Budapesten folytatott tárgyalásokat. A VS.hu a találkozó másnapján arról számolt be, hogy kormányzati források szerint Magyarországon építhet gyárat a BMW. A hírt azóta a cég szóvivője cáfolta a Wall Street Journal-nak.

A tárgyalásokat követő sajtótájékoztatón Orbán Viktor megszeppent kisfiúként volt kénytelen lenyelni, hogy a német kancellár nem osztja az illiberalizmusról vallott nézeteit. Feltehetően a fideszes kommunikáció habonyi mélységének tekinthető a kísérlet, hogy egy „várható befektetés kiszivárogtatásával” igyekeznek elsimítani a miniszterelnök arcán egyre mélyebbé váló ráncokat.

A Demokratikus Koalíció szerint minden hamis információ és téves szivárogtatás hiábavaló kísérlet a közvélemény alakítására addig, amíg komolyabb befektető nem meri betenni a lábát Magyarországra az Orbán-kormány piactorzító különadói és visszamenőleges törvénymódosításai miatt, ezáltal pedig nem jönnek létre új munkahelyek.

A DK szerint csak egy olyan ország lehet befektetőbarát, ahol érvényesülnek a szilárd jogállami keretek és ahol nem fenyegeti a jogbiztonságot egy önkényesen diktáló maffiakormány.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek