2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

DK: Folytatódik a kaszinó-mutyi

A Napi Gazdaság értesülései szerint a Nemzetgazdasági Minisztérium a további kaszinókoncessziók kiosztására sem tervez pályázatot kiírni. Az NGM azzal védekezik, hogy a koncessziók pályáztatására nem kötelezi törvény, ezért azokat „megbízhatósági alapon” fogják kiosztani.
A „megbízhatósági alapon” kiosztott koncessziók sorsát már ismerjük. A maffiakormánynak Andy Vajna számít megbízhatónak, ez pedig azt jelenti, hogy senki más nem vehet részt a szerencsejáték-iparban. A korrupt kormány hivatalba lépése óta csak a saját oligarcháinak és barátainak osztogat előjogokat, felforgatva vagy elorozva teljes iparágakat. Most megüzenték azt is, hogy aki nem az ő emberük; aki a kormánytól független, az megbízhatatlan.

A Demokratikus Koalíció szerint elfogadhatatlan, hogy a korrupt kormány a korrupciógyanús ügyek egyre hosszabb listája ellenére továbbra is baráti alapon oszt el üzletágakat, megerősítve korrupt mivoltát. A DK szerint a korrupt kormány összes gyanús és a gyanúsnál is egyértelműbb piactorzító intézkedését felül kell vizsgálni az Orbán-rezsim bukása után.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek