2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF

Egészségügyi fiaskók: felelőtlenül ígérgetések és tízmilliárdos tartozások

Az utóbbi napokban a kormánynak „csak” két egészségügyet érintő ígérete bukott meg. Már nem csak a kampányígéreteit nem tartja be az Orbán-kabinet, hanem a később tetteket sem. 

Amint az világossá vált, Orbán Viktor csak kampánytrükként ígért 22 új mentőállomást 2014 tavaszán, amelyből mindössze egyetlenegy valósult meg. A kormány 2014 őszén pedig ígéretet tett, hogy érdemben csökkenteni fogja az egészségügyi intézmények beszállítóival szemben fennálló tartozásait.

Immár világossá vált, hogy mindkét kijelentés csak üres ígéret volt. Az egészségügyi intézmények kifizetetlen tartozása azt eredményezte, hogy teljesen ellehetetlenültek a többségében magyar beszállító cégek, akik kintlévőségeik miatt már lassan sem adót, sem járulékot nem lesznek képesek fizetni.

Sportszerűtlen az állam minden ilyen esetben, amikor saját tartozásainak kifizetését halogatja, és felelőtlenül ígérget a beszállítók felé, de a másik oldalon, amikor ő vár pénzt a beszállítóktól, könyörtelen behajtással lehetetleníti el ugyanezen cégeket. Az egészségügyi intézmények beszállítói, amelyeknek a kormányzat 80 milliárdos nagyságrendben tartozik, nagy számban olyan hazai kis- és középvállalkozások, akiket az állammal szemben fennálló követeléseik teljesen tönkretesznek.

A Jobbik felszólítja az Emberi Erőforrások Minisztériumát, hogy azonnal és teljes körűen fizesse meg a beszállítói tartozásokat, és ne halogassa azokat hónapokig! Orbán Viktor kormánya a beszállítói tartozások haladéktalan és teljes körű ki nem fizetése esetén a betegek számára létfontosságú beavatkozások elmaradásával, így végső soron az állampolgárok egészséghez való jogával hazardírozik, amely elfogadhatatlan, és legalább annyira visszatetszést keltő, mint hogy a választási kampányban felelőtlenül ígérget mentőállomásokról.

Lukács László György, a Jobbik országgyűlési képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…