2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

DK: Törvényjavaslattal törölnénk el a trafikmutyit

Mint ismert, a kormány koncessziókötelessé tette a dohány-kiskereskedelmet. A törvény értelmében rengeteg trafikos vesztette el a megélhetését kárpótlás és fellebbezési lehetőség nélkül. Az Emberi Jogok Európai Bírósága a gyakorlatról azóta kimondta, hogy az megsértette a magántulajdont megillető védelmet. A kormány eközben nem állt le, hiszen államosította a dohány-nagykereskedelmet, közvetetten utcára küldve 800 dohányipari dolgozót. A törvénnyel – ahogy az előzővel is – Lázár János barátjának kedvezett a kormány.

A korrupt kormány persze megsértve érzi magát, ha valaki korruptnak meri nevezni, miközben oligarchaérdekek szerint rendez át teljes iparágakat, becsületesen dolgozó magyar emberek százait és ezreit téve munkanélkülivé.

A Demokratikus Koalíció a trafikmutyi legnagyobb ellenzőjeként törvényjavaslatot nyújtott be az Országgyűléshez. A DK javaslata hatályon kívül helyezné a dohányipart jelenleg fogságban tartó törvényeket, ezáltal nem történhetne meg a dohány-nagykereskedelem államosítása, valamint nem lenne többé koncesszióköteles a dohány-kiskereskedelem. A DK törvényjavaslata továbbá arról is rendelkezik, hogy az államnak kárpótolnia kell a megélhetését vesztett trafiktulajdonosokat. A DK szerint az Orbán-kormánynak el kell fogadnia a törvényjavaslatot, mert ellenkező esetben önmaga bizonyítja be, hogy rendesen megdolgozik a korrupt jelzőért.

Varju László
Országgyűlési képviselő
Demokratikus Koalíció

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek