2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Operaénekes mesterkurzus záróhangversenye Szikszón

Operaénekesek  számára tartott   Puccini és kortársai mesterkurzust január 17 és 29-e között    Szikszón  Massimo Morelli   olaszországi karmester és zongorista  . 

A kurzus zárókoncertje január 29-án ( csütörtökön ) délután öt órától lesz az Inkubátor Házban, amire a belépő ingyenes.
Füzesséri József Szikszó polgármestere, a mesterkurzus kezdeményezője  óriási elismerésnek tartja azt, hogy az olasz mester Szikszót választotta a kurzus helyszínéül. A település mindig  híres volt  különleges kezdeményezéseiről.  A  komolyzene támogatása , a  fiatal tehetségek felkarolása is fontos a város számára. Az olasz  opera  századokkal ezelőtt a széles nagyközönség  körében volt ismert, tömegek szórakozása volt. Hazánkban  akadt olyan  időszak amikor úgy tűnt, hogy csak kiváltságosok műfaja lehet. De az utóbbi időkben, köszönhetően a Miskolci Operafesztiválnak   az opera újra mindenkié. A szikszói mesterkurzus nemcsak gyakorló  operaénekeseknek, kezdő  operaénekeseknek nyújtott óriási élményt,  fejlődési lehetőséget,  hanem bizonyította azt, egy hátrányos régióban is lehet igazi kincseket , értékeket létrehozni.

A koncerten a kurzus résztvevőin túl fellép Kovács Gábor operaénekes, aki szikszói származású, mesterei szerint hazánk egyik kiemelkedő tehetsége .

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek